Atac armat la o şcoală: Bilanţul a crescut la trei morţi. Suspectul este printre victime!

marți, 11 aprilie 2017, 07:14
2 MIN
 Atac armat la o şcoală: Bilanţul a crescut la trei morţi. Suspectul este printre victime!

Autorităţile americane au revizuit în timpul nopţii bilanţul la trei morţi în urma atacului armat, care a vizat o şcoală primară din localitatea San Bernardino, situată la aproximativ 95 de kilometri de metropola Los Angeles. 

Printre morţi se numără doi adulţi, principalul suspect şi soţia sa, precum şi un elev cu nevoi speciale, care a murit în spital ca urmare a rănilor suferite în timpul atacului armat, transmite BBC News.

Anchetatorii susţin că principalul suspect şi-a împuşcat mortal soţia, care era învăţătoare la şcoala primară din San Bernardino. Ulterior, acesta a împuşcat doi elevi care erau în spatele învăţătoarei şi s-a sinucis.  Şeful Poliţiei, Jarrod Burguan, a catalogat incidentul ca fiind o tentativă de crimă-sinucidere. Atacul armat a avut loc în jurul orei locale 10.30 (20.30 ora României) la North Park Elementary School din San Bernardino.

De asemenea, principalul suspect a fost identificat drept Cedric Anderson (53 de ani), care a reuşit să obţină acces în şcoală ca vizitator, dar şi-a ţinut arma ascunsă până ce a intrat în sala unde soţia sa preda în faţa a 15 elevi cu nevoi speciale din San Bernardino. El şi-a ucis pe loc soţia, identificată drept Karen Elaine Smith. Ulterior, un elev de opt ani a murit din cauza rănilor suferite, deşi un elicopter a intervenit imediat pentru a-l transporta la spital. Copilul a fost identificat drept Jonathan Martinez.

Între timp, un elev în vârstă de nouă ani rămâne internat în stare stabilă într-un spital din San Bernardino. Şcoala a fost imediat evacuată în urma atacului armat, iar aproximativ 600 de elevi au fost transportaţi cu autobuzul la liceul Cajon. San Bernardino a fost, în decembrie 2015, scena unui atac jihadist, soldat cu 14 morţi şi zeci de răniţi. Cuplul de terorişti Syed Rizwan Farook şi Tashfeen Malik a deschis focul la un training a fucţionarilor din San Bernardino, care erau colegii de muncă ai lui Farook.

    

Comentarii