Atacul asupra patronului Kosarom rămâne nerezolvat: Circa 400 de oameni audiaţi

joi, 31 octombrie 2013, 02:50
3 MIN
 Atacul asupra patronului Kosarom rămâne nerezolvat: Circa 400 de oameni audiaţi

Atacatorii omului de afaceri Lucian Apostol nu sunt de găsit, iar mobilul atacului este la fel de neclar. În cele trei săptămâni de la producerea atacului din faţa casei acestuia, poliţiştii de la Serviciul de Investigaţii Criminale (SIC) şi procurorii au audiat aproape 400 de persoane şi au cercetat mai multe piste pentru a-i găsi pe cei doi bărbaţi care l-au bătut pe Apostol şi pe iubita lui.

Şeful IPJ: Cazul reprezintă o prioritate pentru noi

Potrivit unei surse din cadrul anchetei, poliţiştii şi procurorii cred că la originea atacului s-au aflat răzbunarea, jaful sau intimidarea. De asemenea, prietena afaceristului, care a reuşit să scoată parţial cagula de pe capul unuia dintre atacatori, a oferit informaţii puţine despre înfăţişarea acestuia. Pe baza informaţiilor oferite, oamenii legii au alcătuit un portret robot, care însă nu i-a ajutat prea mult pe poliţişti la identificarea autorilor. Şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) a precizat că acest caz este în continuare în atenţia poliţiştilor. “Au fost audiate sute de persoane, şi s-a făcut schimb de informaţii cu poliţişti din mai multe judeţe vecine. Cazul reprezintă o prioritate pentru noi”, a precizat chestorul Ioan Scripniciuc, inspectorul şef al IPJ Iaşi.

Omul de afaceri şi iubita sa au fost atacaţi pe 11 octombrie, în noaptea de joi spre vineri, în jurul orei 23, de către doi bărbaţi mascaţi şi înarmaţi cu bastoane cu electroşocuri şi pistoale. Cei doi fiind la cumpărături în timpul "vizitei" inopinate, indivizii i-au aşteptat ascunşi în curtea casei. Apoi i-au lăsat să intre în casă, iar când Lucian Aportol a ieşit pentru un moment din casă, atacatorii au tăbărât pe el. Agresorii au luat-o la fugă în momentul în care iubita afaceristului a avut curajul să se năpustească asupra unuia dintre ei şi tras parţial cagula de pe cap. Celălalt a tras mai multe focuri în aer cu un pistol cu bile, pentru a-i intimida.

Camere video multe, dar cu imagini neclare

Poliţiştii bănuiesc că indivizii l-au aşteptat pe Apostol să ajungă acasă stând ascunşi, apoi după ce acesta a intrat în casă împreună cu iubita lui pentru a căra sacoşele cu cumpărături, au sărit gardul în curtea casei şi au pândit momentul când acesta a ieşit din casă pentru a duce mâncare la câini. La ieşire, afaceristul a fost lovit în cap cu un baston de cauciuc şi împins în hol, unde ar fi fost atins cu un baston cu electroşocuri, după care cei doi indivizi au scos un pistol cu bile. În acel moment, prietena afaceristului a sărit pe individul care avea bastonul de cauciuc şi i-a smuls cagula de pe cap, după care indivizii au fugit. Victimele au sunat la 112, apoi au fost transportate la spital pentru îngrijiri medicale. Cei doi au fost externaţi după câteva ore. Lucian Apostol s-a ales cu capul spart, iar tânăra, cu dureri la abdomen în urma traumatismelor. Poliţiştii au vizionat mai multe înregistrări de pe camere video aparţinând lui Apostol, din curtea casei sale, cât şi de pe ale mai multor vecini, dar în imagini nu se distinge mare lucru, din cauza calităţii proaste.

Comentarii