Ateneul Tătăraşi şi-a premiat cei mai buni actori în cadrul unei gale

marți, 28 aprilie 2015, 16:25
2 MIN
 Ateneul Tătăraşi şi-a premiat cei mai buni actori în cadrul unei gale

În cadrul Galei Zilele Ateneului Tătăraşi, care a avut loc sâmbătă, de la ora 17, s-au premiat cei mai buni actori şi regizori care s-au găsit pe afişele pieselor de teatru jucate în stagiunea anului 2014.

Premiul pentru cel mai bun rol secundar masculin a fost oferit post-mortem actorului Toma Moraru (Tomiţă), pentru rolul din spectacolul „Hangiţa“, piesă în regia lui Andrei Ciobanu. Premiul pentru cel mai bun rol principal masculin a fost oferit actorului Doru Aftanasiu, pentru rolul din spectacolul „Mitică Popescu“, spectacol de teatru în regia lui Viorel Vârlan.

Pentru cea mai bună scenografie a fost premiată Viorica Perju, tot pentru spectacolul „Mitică Popescu“, cel mai bun rol secundar feminin a fost oferit actriţei Liliana Mavriş Vîrlan, pentru acelaşi spectacol, iar rolul pentru cel mai bun rol principal feminin a fost acordat Cezarei Fantu pentru rolul din „Cerere în căsătorie“. Această piesă de teatru a obţinut şi premiul pentru cel mai bun spectacol şi cea mai bună regie, premiu înmânat regizorului Radu Ghilaş. Premiul publicului a ajuns tot la „Cerere în căsătorie“, aceasta fiind, se pare, cea mai îndrăgită piesă de teatru din stagiunea anului trecut.

Din juriul acestei Gale au făcut parte Gianina Popa, Dana Tabrea şi Ioana Petcu. Gala a avut loc în cadrul evenimentului Zilele Ateneului Tătăraşi, eveniment care s-a desfăşurat pe durata a nouă zile, în perioada 17 – 25 aprilie. Au avut loc plimbări cu tramvaiul de epocă, concerte de muzică folk, muzică populară, dansuri, lecţii deschise de desen, chitară, conferinţe, proiecţii de filme, concursuri, expoziţii şi alte activităţi culturale.
 

Comentarii