ATENŢIE PĂRINŢI! Val de viroze prin şcoli şi grădiniţe. Ce aveţi de făcut

vineri, 13 noiembrie 2015, 02:57
1 MIN
 ATENŢIE PĂRINŢI! Val de viroze prin şcoli şi grădiniţe. Ce aveţi de făcut

Variaţiile de temperatură din ultima perioadă afectează populaţia tânără şi, astfel, mulţi copii ajung să aibă nevoie de îngrijri medicale de specialitate. Majoritatea sunt diagnosticaţi cu viroze respiratorii, dar nu lipsesc nici probleme digestive.

„Cam peste 50% dintre copiii internaţi în clinica noastră suferă de o infecţie gastrică. Sunt boli cu caracter sezonier, însoţite de laringite sau otite“, a precizat prof. dr. Marin Burlea, medic primar în cadrul Secţiei de Gastroenterologie de la Spitalul de Copii „Sfânta Maria“.

Specialiştii spun că, în cazul virozelor respiratorii, cea mai potrivită metodă de combatere este în primă fază administrarea de antitermice. Ele ajută la scăderea febrei şi la ameliorarea stării de sănătate.

Din cauza febrei şi medicaţiei antitermice, copilul va transpira şi se va deshidrata. El trebuie schimbat cu îmbrăcăminte uscată şi hidratat cu ceaiuri calde cu lămâie şi vitamina C, pentru a se compensa pierderile de lichide.

Apoi poate fi recomandată efectuarea unui consult medical, mai ales că fiecare viroză are particularităţile ei, iar unele pot determina eventuale pneumonii sau otite, lucruri ce trebuie tratate în cel mai scurt timp. 

Comentarii