ATENȚIE ȘOFERI! Trebuie să învăţaţi noi rute de circulat prin Centru

marți, 10 februarie 2015, 02:59
2 MIN
 ATENȚIE ȘOFERI! Trebuie să învăţaţi noi rute de circulat prin Centru

În unele locuri se vor instala temporar semafoare, în altele se vor închide benzi.

Municipalitatea a anunţat ieri o serie de modificări în circulaţia din oraş. Printre zonele afectate se numără Piaţa Unirii, C.A. Rosetti sau Sf. Lazăr. O primă măsură constă în rea­lizarea unor refugii în staţia din Piaţa Unirii.

„Vom face prelungirea trotuarului care va funcţiona ca un refugiu astfel încât să se poată coborî din tramvai direct pe refugiu pentru că distanţa dintre puntea tramvaiului şi până la asfalt este destul de mare“, a declarat viceprimarul Mihai Chirica.

El adăugat că refugiile vor fi decalate unul de celălalt, astfel că accesul auto pentru riverani va fi în continuare permis. „Mă­sura a fost solicitată de Aso­ciaţia Pensionarilor. Sperăm să o implementăm imediat ce vine sezonul de primăvară“, a completat Chirica.

În zona C.A. Rosetti, Apa­Vital va de­mara o serie de lu­crări care vor duce la închi­derea uneia dintre benzi, dar circulaţia va fi în continuare permisă pe ambele sensuri de mers. Potrivit lui Chirica, cel mai probabil vor fi montate semafoare. Lucrările din C.A. Rosetti vor afecta, parţial, şi bulevardul Tudor Vladimi­rescu, fără a se impune şi aici restricţii de circulaţie. „În această lună, vom da drumul circulaţiei pe stradela Sf. Andrei, respectiv legătura cu Podul Cantemir“, a mai spus viceprimarul.

Conform precizărilor acestuia, Poliţia Rutieră va face o propunere privind modalitatea de circulaţie pe stradelă. „În luna februarie, vor fi două întreruperi de circulaţie pe timpul nopţii în dreptul şan­tierului de pe Sf. Lazăr motivate de instalarea a două ma­carale, în data de 22 se va lu­cra pe timp de noapte, în intervalul 22.00 – 5.00, şi pe data de 28 se va lucra pe strada Ura­nus, cea din spatele şantierului“, a conchis Chiri­ca.

Comentarii