Au câştigat fără emoţii

luni, 16 septembrie 2013, 01:50
6 MIN

CSMS Iaşi – SC Bacău 2-0 (1-0), în etapa a II-a a Ligii a II-a de fotbal. Fără să facă un meci grozav, ieşenii s-au impus lejer în faţa unei echipe crude

 
 
CSMS: B. Miron – Ad. Voicu, Creţu, Vişa (’46 – Avrămia), R. Miron – Mihalache – Bădescu, Onofraş (’53 – Cl. Ionescu), Olah, Ţigănaşu – L. Dobre (’85 – Herghelegiu). Antrenor: Costel Enache.
SC Bacău: Oltean – Mihălăchioaie, Adăscăliţei, A. Burcă, Sascău – M. Dumitriu (’77 – Strugariu), Întuneric – Husein, Cl. Tudor (’46 – C. Miron), Hurdubei – B. Rusu (’59 – B. Ungureanu). Antrenor: Viorel Tănase.
Cartonaşe galbene: Vişa (’11), Creţu (’83) – Dumitriu (’45), Mihălăchioaie (’69), Întuneric (’80), Ungureanu (’86).
Arbitri: H. Feşnic (Cluj); Ad. Vornicu (Botoşani), C. Iovu (Botoşani).
 
1-0, min. 12: Burcă trimite peste Oltean, din careu, în proprie poartă;
2-0, min. 64: R. Miron centrează în faţa porţii, Ţigănaşu înscrie lejer, din careul mic.
 
CSMS a trecut cu bine peste primul joc oficial disputat pe teren propriu în acest sezon. Având în faţă o echipă crudă, care nu a pus probleme serioase, Iaşul a reuşit să depăşească şocul eliminării din Cupă, de către o echipă de Liga a III-a, şi să bifeze al doilea succes în campionat.
Pe fondul multor greşeli individuale, apărute de ambele părţi, jocul a fost colorat în prima repriză de câteva faze. După ce Onofraş a trimis peste poartă, în minutul 9, iar Hurdubei a fost blocat de Creţu, un minut mai târziu, a apărut unicul gol al primului act, care a fost generat de o execuţie penibilă a lui Burcă. Intervenţiile celor doi portari la şutul lui Olah (’16) şi “capul” lui Tudor (’26) au prefaţat cea mai mare ratare, semnată de Bădescu, care a “pasat” la portar în minutul 28, din poziţie foarte bună. A fost momentul care a încheiat practic prima repriză, şuturile de la distanţă încercate de ambele tabere până la odihnă necreând probleme.
Deşi, teoretic, trebuia să forţeze egalarea, oaspeţii au ieşit palizi de la cabine, Bacăul neavând nicio ocazie şi niciun şut cadrat în actul doi! Drept urmare, CSMS s-a impus la pas, emoţiile fiind risipite încă din minutul 64, când Ţigănaşu a dus scorul la 2-0. Ca şi în primul mitan, ratarea părţii a doua, foarte săracă în faze de poartă, a purtat semnătura lui Bădescu, care a trimis balonul în bară de la 20 de metri.  Aşadar, succes logic obţinut de echipa mai matură.
 
Alba-neagra cu Avrămia şi Herghelegiu
 
^ Inconsecvenţa capilor CSMS Iaşi şi amatorismul pe care l-au etalat o lungă perioadă în ceea ce priveşte situaţiile lui Adrian Avrămia şi Andrei Herghelegiu a fost confirmat, dacă mai era nevoie, şi sâmbătă. Deşi nu a fost luat în cantonamentul din Republica Moldova şi s-a pregătit separat de echipă o lungă perioadă, Avrămia a fost utilizat în repriza secundă, după ce a efectuat un singur antrenament, vineri, alături de coechipierii săi! În ceea ce-l priveşte pe Herghelegiu, despre care s-a spus, la fel ca şi despre Avrămia, că nu va fi folosit dacă nu-şi va prelungi contractul, ce-i expiră vara viitoare, acesta a fost introdus pe final, ca la Tărlungeni. După joc, preşedintele CSMS, Florin Prunea, a dat o explicaţie generală situaţiei: “Avrămia şi Herghelegiu nu au semnat prelungirea contractelor. Tot ceea ce s-a făcut în legătură cu ei au fost decizii în cadrul clubului, pe care ni le asumăm”.
 
Enache: “Fără pariuri!”
 

^ Foarte puţină lume (câteva sute de oameni) a fost prezentă la meci, CSMS neavând nici galerie! ^ Titular în primele două jocuri oficiale, ieşeanul Novac nu a prins nici banca de rezerve. ^ Banderola de căpitan de echipă la gazde a fost purtată de Onofraş şi Olah. ^ Enache a menţionat că l-a înlocuit pe Vişa pentru că acestuia i s-a spus că la primul fault va fi eliminat. ^ După ce antrenorul CSMS a anunţat în repetate rânduri că jucătorii vor fi amendaţi pentru eşecul din Cupă de la Dorohoi, preşedintele clubului ieşean, Florin Prunea, a refuzat să spună dacă acest lucru se va întâmpla. “E un caz pe care-l discutăm în cadrul clubului” a spus Prunea. ^ Costel Enache s-ar bucura dacă pariurile la Liga a II-a ar fi interzise. “Eu sunt un om cu frica lui Dumnezeu, am văzut şi în vestiar mulţi băieţi credincioşi, nu cred că am putea avea probleme din pricina jocurilor la pariuri. Din punctul meu de vedere, ar fi bine ca partidele din Liga a II-a să nu fie introduse la pariuri. Oricum, jucătorii noştri nu au voie să parieze”, a declarat tehnicianul. ^ Florin Prunea a spus, după joc ,că “Bacăul are o echipă formată din foarte mulţi jucători tineri, care nu au făcut faţă unor fotbalişti cu sute de jocuri în Liga I. Oricum, trebuie să muncim mult, să nu adormim şi să credem că vom defila. Problemele defensive rămân, trebuie să le rezolvăm. Nu e uşor să faci o echipă cu 19 jucători noi”. ^ Fostul jucător al Iaşului, Claudiu Tudor, le-a urat succes foştilor coechipieri. “Eu cred că Iaşul va promova în acest sezon şi m-aş bucura dacă s-ar întâmpla asta, pentru că am trăit o perioadă foarte frumoasă la CSMS. Acum, îmi fac datoria sută la sută pentru SC Bacău, cu care sper să ajungem în play-off, aşa cum ne e obiectivul. Azi am avut ceva probleme medicale, am încercat să forţez, însă nu am rezistat” a precizat fotbalistul.

 

Cuvântul antrenorilor
Costel Enache: “Am trecut repede peste jocul din Cupă, am învăţat din duşul rece de la Dorohoi. Mă bucur că am mers mai bine în defensivă. Am lăsat spaţii mai mici, am avut agresivitate mai bună. Problemele rămân încă, au fost câteva gafe individuale, care nu au adus însă ocazii adversarului. Poate e şi normal să avem probleme, de vreme ce, la fiecare joc, am folosit o altă linie de apărare. Avem nevoie de timp pentru căpătarea automatismelor. Încă o dată s-a dovedit că o atitudine corectă în joc dă roade. Am făcut doi paşi normali, trebuie să continuăm pe aceeaşi linie, la Brăila”.

Viorel Tănase: “Sunt supărat, pentru că îmi doream măcar un punct la Iaşi. Am avut prima ocazie, în prima repriză, însă am «reuşit» apoi să ne marcăm singuri gol. Din păcate, deşi la pauză am cerut să avem încredere, să deschidem jocul pe flancuri, nu am avut consistenţă ofensivă, păcătuind la duelurile unu contra unu. Pe Tudor l-am schimbat pentru că, deşi mi-a spus că e apt sută la sută, l-am văzut că îşi trăgea piciorul pe parcursul primei reprize. Trebuie să mergem mai departe, să ridicăm capul, pentru a ne atinge obiectivul, locurile I-VI”.

Comentarii