„Ţepara“ din apartament

Au dat bani de chirie unei false proprietare din Nicolina. Aflaţi cum a fost posibil!

vineri, 04 octombrie 2013, 01:50
2 MIN
 Au dat bani de chirie unei false proprietare din Nicolina. Aflaţi cum a fost posibil!

Supărată pe proprietara sa, o tânără i-a furat identitatea şi a închiriat la rândul ei apartamentul, prejudiciind trei studente cu 2.700 de lei.

O tânără de 29 de ani a fost trimisă în judecată de procurorii ieşeni după ce a închiriat un apartament susţinând că ar fi adevarata proprietară. Anchetatorii au pus-o sub acuzare pe Alina Sidor pentru infracţiunea de înşelăciune.
Potrivit rechizitoriului, în august 2012, Alina Sidor şi sora sa a găsit un anunţ în ziar postat de Oana H., în numele mamei sale. Femeia avea un apartament pe strada Egalităţii din cartierul Nicolina. În urma unei întâlniri, cele două surori au decis să închirieze apartamentul şi s-au mutat la scurt timp în el. După câteva zile, surorile Sidor au mers la locul de muncă al Oanei H., unde s-au plâns de faptul că nu sunt mulţumite de apartamentul închiriat. Discuţia a degenerat într-o ceartă, la un moment dat Oana H. fiind nevoită să cheme Poliţia pentru a calma spiritele. „Ulterior, învinuita Sidor Alina a postat un anunţ pe site-ul tocmai.ro în care a precizat că oferă spre închiriere un apartament în zona Nicolina. În ziua de 21.09.2012, una dintre părţile vătămate a contactat numărul de telefon menţionat în anunţ şi a discutat despre apartament“, se arată în rechizitoriu. În acelaşi document se mai arată că studenta care a sunat-o pe Sidor s-a sfătuit cu alte două colege despre închirierea apartamentului şi că, ulterior, au discutat cu Alina Sidor, care s-a prezentat însă ca fiind Oana H. În cele din urmă, tinerele au închiriat apartamentul şi au plătit suma de 2.700 de lei drept chirie pe două luni şi garanţie. Pe 1 octombrie, la apartament a ajuns şi Oana H., care le-a găsit pe cele trei studente. Atunci a ieşit la iveală escrocheria Alinei Sidor şi au fost alertate autorităţile. La câteva zile, audiată fiind, tânăra spus că nici măcar nu a locuit în acel apartament, iar după ce procurorii au început urmărirea penală în cazul său, Sidor nu a mai dat declaraţii. Cele trei studente au rămas păgubite de 2.700 de lei şi s-au constituit parte civilă în proces. Acesta urmează să fie soluţionat la Judecătoria Iaşi.

Comentarii