Un drum extrem de periculos pe calea ferată, prin ceaţă

Au fost identificate persoanele tăiate de tren în zona talciocului duminică în zori

marți, 22 decembrie 2015, 02:58
3 MIN
 Au fost identificate persoanele tăiate de tren în zona talciocului duminică în zori
Bărbatul a murit pe loc, iar femeia este în stare critică.

Poliţiştii au reuşit să identifice cele două victime ale groaznicului accident feroviar care a avut loc duminică dimineaţa la ora 5, lângă târgul de cherestea. Cele două victime, un bărbat şi o femeie, sunt concubini, şi se ocupau cu vânzarea de lucruri uzate în talciocul de lângă târgul de cherestea. Bărbatul care a decedat se numea Mirică D. şi avea vârsta de 47 de ani, iar femeia, care se află în continuare în stare critică la spital, Luminiţa F., în vârstă de 43 de ani.

Cei doi au traversat bariera de la piaţa CUG, apoi au mers pe marginea căii ferate până în dreptul talciocului. Ajunşi aici, cei doi au încercat să traverseze liniile de cale ferată, însă au fost surprinşi de trenul regio Iaşi – Tecuci. Cele două victime cărau mai multe genţi de rafie voluminoase, în care se aflau cel mai probabil haine pe care urmau să le vândă în talcioc.

Ipoteza poliţiştilor este că femeia şi bărbaul au fost surprinşi în primul rând de apariţia trenului, din ceaţă, dar şi de faptul că s-au înşelat în privinţa liniilor pe care circula garnitura. Cu alte cuvinte, cei doi ar fi auzit trenul, s-au grăbit să treacă primul şir de linii, şi nu s-au aşteptat ca locomotiva să circule pe a doua linie. Bărbatul a fost agăţat la propriu, de haine, de locomotivă.

La faţa locului au fost trimise două echipaje SMURD, unul de terapie in­tensivă, iar celălalt de prim ajutor. Medici SMURD au găsit-o pe femeia lovită de tren la marginea liniilor, agonizând. Ea a fost introdusă în ambulanţă, apoi, după jumătate de oră, a fost transportată la Spitalul „Sfântul Spiri­don“, în stare critică.

„La accidentul feroviar a intervenit un echipaj de terapie intensivă de la SMURD. La faţa locului a fost găsită o victimă care avea leziuni multimple, incompatibile cu viaţa. Aceasta a decedat, iar cea de-a doua victimă, o femeie de 45 de ani, a fost preluată cu puls de echipajul nostru şi adusă în stare gravă în UPU de la Spitalul Sf. Spiridon. Pacienta era în comă, avea un traumatism cranio-cerebral sever şi a fost transferată cu prognostic rezervat la Neurochirur­gie“, a spus Diana Cimpoeşu, medic şef UPU-SMURD.

Proprietarul unui imobil din zonă a spus că în fiecare duminică, începând cu primele ore ale dimineţii, încep să vină comercianţii. „Vin pe calea ferată, până în dreptul talciocului. Trec bariera de la piaţa CUG, apoi merg pe jos pe marginea căii ferate, până aici“, a spus femeia. De altfel, în tot timpul cât reporterii „Ziarului de Iaşi“ au stat la calea ferată, au trecut liniile zeci de ieşeni, care cărau bagaje voluminoase.

Comentarii