Au pescuit în Prut sute de mii de ţigări. Poliţiştii i-au oprit cu focuri de armă (FOTO)

luni, 07 iulie 2014, 01:57
2 MIN

O cantitate imensă de ţigări a fost trecută cu funia pe Prut, pescuită cu lanseta şi apoi cărată într-o căruţă.

Poliţiştii de frontieră ieşeni au depistat la finele săptămânii trecute un cetăţean român care avea în căruţa proprie o cantitate record de ţigări de contrabandă. Oamenii au confiscat nu mai puţin de 121.000 de ţigarete cu timbru de Re­publica Moldova.

Aceştia a­nunţă că tutunul a fost trecut peste Prut de fiul bărbatului depistat, ca­re s-a folosit de o funie şi o lansetă de pescuit. În momentul în care căruţaşul a fost descoperit, poli­ţiştii au fost nevoiţi să tragă cu arma din dotare.

„Poliţiştii de frontieră au procedat la interceptarea persoanei, însă aceasta nu s-a supus somaţiilor legale efectuate de lucrătorii noştri. Pentru reţi­nerea bărbatului, poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind trase trei focuri de armă în plan vertical, cu respectarea reglementărilor le­gale, fără a rezulta victime sau pagube materiale. Persoana în cauză este cetăţeanul român B.V., în vârstă de 54 ani“, au precizat poliţiştii.

Din cercetări şi declaraţiile persoanei depistate, poliţiştii de frontieră au stabilit că aceasta s-a deplasat până la malul românesc al râului Prut, unde s-a întâlnit cu fiul său, de la care a preluat căruţa plină cu ţigări.

„În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infrac­ţiu­nii de contrabandă. Întreaga cantitate de ţigări în valoare de 53.537 lei a fost reţinută în vederea con­fiscării. Cercetările continuă îm­preună cu autorităţile de frontieră ale statului vecin în vederea stabilirii întregii arii infracţionale şi pentru identificarea tuturor persoanelor implicate“, au încheiat poliţiştii.
 

Comentarii