Au pierdut înainte de a intra pe teren

luni, 10 noiembrie 2014, 02:43
6 MIN
 Au pierdut înainte de a intra pe teren

CSMS Iaşi – CSU Craiova 1-3 (0-2), în etapa a XIV-a a Ligii I de fotbal

CSMS: Caparco – Voicu, Plămadă, Munteanu, Bădic – Creţu, Olah – Bosoi (’69 – Novac), Böle, Ciucur – Dobre (’79 – Crenganiş). Antrenor: Nicolo Napoli.

CSU: Bălgrădean – Achim, Frăsinescu, Acka, Vătăjelu – Mateiu (’89 – Ferfelea), Madson – Băluţă (’71 – Ivan), Bawab (’86 – Cîrstea), Tîrnăcop – Nuno Rocha. Antrenori: Sorin. Cârţu şi Emil Săndoi.

Cartonaşe galbene: Plămadă (’85) – Bălgrădean (’90).

Arbitri: L. Rusandu (Sfîntu Gheorghe); S. Gheorghe (Suceava), D. Hulubei (Vaslui).

0-1, min. 3: Tîrnăcop centrează de pe stânga, Caparco nu iese şi Rocha reia din careul mic;

0-2, min. 33: Rocha, cu un şut de la marginea careului mare, care l-a surprins pe Caparco;

0-3, min. 78: Tîrnăcop, cu un şut din unghi, lateral stânga;

1-3, min. 82: Acka greşeşte grav Böle scapă singur cu portarul şi însrie.

Deşi a organizat meciul, CSMS a uitat să le spună şi jucătorilor ora de start a partidei cu Craiova! Aşezaţi în genunchi încă de la primul fluier al lui Rusandu, elevii lui Nicolo Napoli au permis oaspeţilor să-şi creeze trei ocazii în trei minute, ultima fiind concretizată de Nuno Rocha. CSMS s-a trezit abia la mijlocul primului act, când Voicu a trimis cu capul, din careul mic, pe lângă poartă (’24), iar Dobre a expediat balonul în bară (’27). A fost un simplu foc de paie, stins de Rocha în minutul 33, care i-a mai arătat o dată lui Napoli că rocada pe care a făcut-o în poartă, Grahovac – Caparco, a fost greşită.

GALERIE FOTO I

Antrenorul italian nu a reuşit să-şi trezească trupa nici la pauză, astfel că actul doi a fost unul chinuitor pentru spectatori, care au aşteptat în zadar măcar momente bune de joc dacă nu o ocazie de gol. Plictisiţi parcă de a conserva rezultatul fără efort, craiovenii au replicat şi au scris şi pe tabelă că Iaşul nu era prezent ieri în Copou, Tîrnăcop înscriind la primul şut cadrat al reprizei, care a apărut abia în minutul 78! CSU s-a relaxat apoi total, Acka i-a permis lui Böle să înscrie în minutul 82, însă victoria oaspeţilor nu a stat o secundă în dubiu.

GALERIE FOTO II

Iaşul nu a reuşit astfel să speculeze momentul bun avut în Giuleşti şi a cedat jenant într-un meci care a părut a fi pierdut de la cabine, lipsa de atitudine şi de dorinţă atingând un nou punct de maxim.

Schillaci a rezistat o repriză!

^ Lovitura de start a partidei a fost dată de Salvatore “Toto” Schillaci, care a fost prezent la Iaşi ca invitat de onoare al competiţiei de fotbal rezervată copiilor Magic Holiday Cup. Golgeterul CM 1990 a rezistat o singură repriză, plecând la pauză din Copou. ^ Onduku şi Ţigănaşu au fost rezerve la gazde. Primul a încercat să intre chiar titular, însă nu s-a simţit bine la încălzire şi i-a lăsat locul lui Dobre. Pe bancă au mai stat Grahovac, Novac (ambii, titulari în Giuleşti, nu au avut probleme de natură medicală), Vişa, Dima şi Crenganiş. ^ Indicaţiile la oaspeţi au fost date pe rând de Sorin Cârţu şi Emil Săndoi. “Toate deciziile le luăm împreună. Şi la program şi la tactică şi la schimbări. Poate e greu de crezut, însă până acum nu au fost niciun fel de neînţelegeri între noi, avem puncte de vedere comune” a spus Săndoi. În stafful oltenilor se mai aflau Adrian Popescu şi Ionuţ Moşteanu, care au lucrat alături de Cârţu la Iaşi la ultima retrogradare a CSMS. ^ Fostul ieşean Avrămia a fost rezervă la oaspeţi în timp ce un alt fost ieşean, Herghelegiu, nu a prins lotul de 18. ^ Galeria CSMS nu a fost auzită ieri în timp ce oaspeţii au fost încurajaţi de circa 20 de fani. ^ Spectatorii de la tribuna B i-au scandat numele lui Voicu la finalul meciului.

“Trăim din ce producem, nu din banii oraşului!”

Florin Prunea (preşedinte CSMS): “A fost o luptă inegală. Noi nu am reuşit să umplem foaia de arbitraj, jucătorii nu sunt plătiţi de trei lunii, chiriile sunt restante de şase luni, iar Craiova e o echipă cu autocar de 300 000 de euro, cu prime de instalare de 100 000 de euro şi salarii de 12 000 de euro pe lună, care face deplasarea cu charterul. E frumos să fii preşedinte la un astfel de club! Iar noi avem un buget de salarii de 70 000 de euro pe lună şi trăim de mult timp doar din ce producem, nu din banii oraşului. Am produs din drepturile TV, din Cupa Ligii, din ticketing aproape 1,3 milioane euro. E drept, s-au făcut şi greşeli multe, de aceea am ajuns aici. La iarnă tragem linie, e clar că unii jucători sunt depăşiţi de nivelul Ligii I. În ce mă priveşte, nu mă agăţ de scaun. Am stat trei ani aici, poate e prea mult. Eu nu vreau să plec, însă, dacă factorii de decizie îmi cer acest lucru, nu mă agăţ de scaun. Oricum, nu cred că Prunea e problema la echipa asta! Mai sunt trei etape, trebuie să ne agăţăm de fiecare meci şi să tragem linie la iarnă. În condiţiile actuale, nu am însă cum să fiu optimist!.  Prunea a refuzat să comenteze faptul că Napoli a mizat pe Caparco, un portar care abia îşi revenise după accidentare, în dauna lui Grahovac, care nu luase gol în Giuleşti etapa trecută, la primul succes din campionat: “E decizia antrenorului. Nici în calitate de preşedinte, nici în calitate de fost portar nu vreau să spun nimic despre acest subiect”.

Declaraţiile tehnicienilor

Nicolo Napoli: “Am făcut un meci bun în compania unui adversar dificil. Ne-am creat ocazii şi în prima repriză şi într-a doua, dar nu am marcat. Nu s-a putut însă fără Ţigănaşu, fără Wesley, fără Onduku. Craiova a avut rezerve ca Ferfelea ori Curelea, care au salarii de 10 000 de euro pe lună, noi ce rezerve am avut? Diferenţa s-a făcut la jucători. Decizia titularizării lui Caparco a fost a mea. S-a pregătit 3-4 zile după accidentare. Nu am reuşit să facem cinci-şase puncte în trei meciuri, mai sunt trei, vom vedea ce se mai poate. E clar că în iarnă vor fi schimbări multe la echipă. Spectatorii mi-au cerut demisia? Eu nu ascult spectatorii! Eu am făcut cinci puncte în patru meciuri, ceilalţi antrenori au făcut patru în zece!”

Emil Săndoi: “Sunt bucuros că am câştigat, am fost echipa mai bună. În afară de cele trei goluri, ne-am mai creat alte ocazii importante. Când am preluat echipa, am avut o serie cu 10 puncte în patru meciuri şi o victorie în Cupă. S-a întrerupt campionatul, am făcut a doua serie de 10 puncte în patru meciuri şi o victorie în Cupă. Acum, campionatul se întrerupe iarăşi, aşteptăm partea a treia a acestui film frumos! Mă bucur că echipa merge bine în ciuda faptului că am avut mari probleme legate de accidentări şi suspendări”.

 

Comentarii