Autorul jafului de la o sucursală a Băncii Româneşti, reţinut pentru tâlhărie calificată

miercuri, 31 mai 2017, 16:58
2 MIN
 Autorul jafului de la o sucursală a Băncii Româneşti, reţinut pentru tâlhărie calificată

Autorul jafului din 25 mai, de la o sucursală a Băncii Româneşti din sectorul 4 al Capitalei şi care a fost prins, miercuri, de către poliţişti, a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind cercetat pentru tâlhărie calificată. El nu are antecedente penale, dar a planificat minuţios jaful.

Potrivit poliţiştilor, tânărul de 27 de ani care a sustras, în 25 mai, 69.000 de lei de la o sucursală a Băncii Româneşti din Capitală a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind cercetat pentru tâlhărie calificată. La ieşirea de la audieri, acesta a declarat presei că regretă gestul făcut şi că o parte din bani i-a pierdut la jocuri de noroc.

Surse judiciare au declarat, miercuri, pentru News.ro că tânărul, care nu avea antecedente penale, şi-a propus, să jefuiască o bancă, astfel că şi-a făcut din timp un plan amănunţit în acest sens. El a cumpărat un pistol care părea de jucărie, a luat maşina tatălui său şi apoi a intrat în sediul unei sucursale a Băncii Româneşti din sectorul 4 al Capitalei, de unde a furat o sumă mare de bani echivalentul a 69.000 de lei, după ce a ameninţat-o cu arma pe o angajată.
 
Imediat după comiterea jafului, bărbatul a intrat în toaleta unui centru comercial, unde s-a bărbierit şi şi-a schimbat hainele. Apoi, el a aruncat pistolul, a băgat banii într-un alt rucsac pe care îl avea cu el şi a plecat spre casă. Potrivit aceloraşi surse, ulterior, tânărul s-a dus la cazinou, unde a pierdut 22.000 de lei la ruletă, din suma totală furată. Tânărul de 27 de ani a fost prins miercuri în urma a trei percheziţii făcute de Poliţia Capitalei. Poliţiştii mai spun că bărbatul, în vârstă de 27 de ani, a fost găsit la o locuinţă din sectorul 4, tot acolo fiind descoperită şi mare parte din suma în valută furată de la bancă, reprezentând aproximativ 70%.

    

 

Comentarii