Averea prefectului Grigoraş. E client la bancă până în 2045

vineri, 11 martie 2016, 02:54
2 MIN
 Averea prefectului Grigoraş. E client la bancă până în 2045

Prefectul nu are bani nici să iasă cu băieţii la o bere, fiind dator la bănci până la pensie. Marian Grigoraş şi-a completat declaraţiile de avere şi de interese, acestea fiind postate ieri-dimineaţă pe site-ul Prefecturii, cu zece zile înainte de expirarea termenului legal.

Prefectul este proprietarul unui apartament de 57 mp, iar împreună cu soţia sa mai deţine un apartament de 56 mp cumpărat anul trecut şi a unei case de vacanţă de 50 mp construită în judeţul Bacău în 2012. La acestea se adaugă un autoturism Honda din 2009. Iniţial, în declaraţia postată pe site-ul Prefecturii, Grigoraş declarase că deţine şi bijuterii şi obiecte de artă în valoare de peste 5.000 de euro. Rubrica a fost modificată în cursul după-amiezii. „A fost o eroare care a fost corectată. Prefectul nu deţine nici bijuterii, nici colecţii de artă care să depăşească valoarea de la care trebuie declarate”, a spus purtătorul de cuvânt al Prefecturii, Felix Guzgă.

Prefectul a contractat în 2007 un credit imobiliar de la Volksbank, în franci elveţieni. Anul trecut, Grigoraş a reuşit să încheie cu Banca Transilvania un contract de novaţie prin care obligaţia iniţială a fost stinsă, convenindu-se eliminarea comisionului de risc şi convertirea creditului în lei. În noua sa formă, creditul are o valoare de 52.500 lei, el trebuind achitat până în 2032. Un al doilea credit, de 100.000 lei, contractat de la BRD anul trecut, va trebui rambursat până în 2045. Rubrica aferentă conturilor bancare a fost lăsată de Grigoraş goală, el neavând niciun leu de declarat. Anul trecut, veniturile familiei prefectului s-au ridicat la aproape 40.000 de lei din salariul său şi cel al soţiei, la care s-a adăugat alocaţia primită de fetiţa celor doi.

Declaraţia de interese a prefectului este la fel de străvezie ca şi cea de avere. Grigoraş este membru fondator al Asociaţiei pentru Intervenţie Socială şi membru al Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici. 

Comentarii