Avocatul criminal de la Granit rămâne după gratii. Procesul său a fost reluat

joi, 05 octombrie 2017, 01:58
2 MIN

Victor Axinte a ucis doi tineri după ce a condus maşina cu 155 km/oră având o alcoolemie de peste 2 la mie.

Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României au reluat procesul în care inculpat este avocatul ieşean Victor Ion Axinte. Acesta a fost condamnat la 5 ani şi 10 luni de închisoare cu executare pentru un accident mortal în urma căruia şi-au pierdut viaţa două persoane.

Zilele trecute, judecătorii au decis ca Axinte să rămână în arest, stabilind ca următorul termen de judecată să aibă loc în data 8 noiembrie.

Accidentul comis de Axinte a avut loc în data de 22 martie. Atunci, tânărul avocat, alături de iubita sa, a mers la o petrecere în Bucium. Victor Ion Axinte a spus la audieri că a băut 5-6 pahare cu vin şi acelea în combinaţie cu apă minerală, luând apoi decizia de a merge cu maşina personală spre domiciliul din Păcurari. În jurul orei 23.22, maşina condusă de avocat, marca Toyota Corolla, coboară spre intersecţia Granit în viteză mare, deşi era roşu la semafor.

În rechizitoriu se menţionează că, înainte de a lovi fatal maşina de la semafor în care se aflau Lucian Vieriu şi Alexandra Viliche, avocatul nu a „schiţat niciun gest de frânare“.

De altfel, viteza extrem de mare, de aproximativ 155 de kilometri la oră, a făcut ca maşina în care se afla avocatului şi iubita sa să se oprească într-un copac de la o distanţă de 200 de metri de locul accidentului.

După ce poliţia a ajuns la faţa locului, avocatul a fost transportat la spital, acolo unde i s-au prelevat două probe biologice. Valorile acelor probe au fost de 1,95 şi 1,85 „la mie“ în sânge, ceea ce a însemnă că alcoolemia bărbatului era în descreştere. Un calcul retroactiv al IML a stabilit valoarea alcoolemiei la 2,05 la mie, în timpul coliziunii.

Comentarii