Azi, la Carrefour Felicia, vă puteţi determina gratuit glicemia şi tensiunea

vineri, 07 aprilie 2017, 01:50
1 MIN
 Azi, la Carrefour Felicia,  vă puteţi determina gratuit glicemia şi tensiunea

Ziua Mondială a Sănătăţii din 2017 este dedicată depresiei. Astăzi, 7 aprilie, reprezentanţii sistemului medical marchează Ziua Mondială a Sănătăţii printr-o campanie împotriva depresiei. Cu această ocazie, în intervalul orar 11.00 – 13.00, la hipermarketul Carrefour Felicia are loc o acţiune informativă organizată de Direcţia de Sănătate Publică. 

Voluntarii vor face determinări ale glicemiei, determinări ale tensiunii arteriale şi vor distribui pliante. „Depresia constituie o provocare redutabilă la adresa sistemelor de sănătate din Europa. Costurile personale, sociale şi economice ale acestei maladii, precum şi faptul că peste 50% dintre persoanele afectate nu beneficiază de tratament, deşi acesta este ieftin şi disponibil, fac din depresie o problemă de sănătate publică majoră, cu atât mai mult cu cât afecţiunea este un puternic factor de risc pentru suicid“, au arătat reprezentanţii DSP într-un comunicat de presă.

Potrivit acestuia, femeile prezintă un risc de două ori mai mare de a traversa un episod depresiv, comparativ cu bărbaţii. OMS estimează că, la nivel mondial, există mai mult de 300 de milioane de persoane afectate de depresie. Campania de prevenire a depresiei are sloganul „Depresia: să stăm de vorbă“ şi este organizată în parteneriat cu Societatea Naţională de Cruce Roşie – Filiala Iaşi şi Centrul Regional de Sănătate Publică Iaşi. 

 

 

Comentarii