Azi va fi înmormântată profesoara Maria Carpov

marți, 14 noiembrie 2017, 02:50
2 MIN
 Azi va fi înmormântată profesoara Maria Carpov

Şcoala de Jurnalism de la Iaşi şi mediul academic ieşean se află în doliu după dispariţia profesoarei Maria Carpov (87 de ani), cercetător ieşean, profesor la Facultatea de Litere a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi, descrisă de către cei care au cunoscut-o ca fiind o „distinsă profesoară“ şi „un mentor al mai multor generaţii de tineri intelectuali“.

Maria Carpov a fost o apreciată publicistă şi traducătoare din limba franceză, cu notabile contribuţii în domeniul lingvisticii, a semiologiei, dar şi a istoriei limbii franceze, cu numeroase colaborări cu mediul academic ieşean, dar şi cu cel din Bacău, unde a fost profesor în cadrul Facultăţii de Litere a Universităţii „Vasile Alecsandri“. Doamna Maria Carpov a fost un savant printre noi, un profesor model, cu toate aspectele, un om minunat, un creator de şcoală, iar dispariţia dumneaei este o pierdere uriaşă, pentru tot învăţământul românesc, pentru noi, cei care am cunoscut-o şi am avut fericirea să învăţăm câte ceva de la dumneaei. Suntem cu toţii răvăşiţi, chiar dacă lumea spune că după o anumită vârstă te aştepţi să se întâmple, însă nu eram pregătiţi nici unul dintre noi. Vorbim unii cu ceilalţi, inclusiv cu grupul de la Universitatea din Bacău, unde doamna a avut o influenţă extraordinară, sunt la fel ca noi, cu lacrimi în ochi şi cu durere în glas şi vor fi prezenţi cu siguranţă mâine (n.r. – 14 noiembrie)“, a declarat prof.univ.dr. Dan Stoica de la Facultatea de Litere a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza“ Iaşi, Departamentul de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării.

Înmormântarea regretatei profesoare va avea loc astăzi, de la ora 13.00, la Cimitirul „Eternitatea“ din Iaşi, urmând să participe, alături de familia şi apropiaţii Mariei Carpov, şi foştii studenţi şi colegi.

Comentarii