Baiatul lui Nastase si alte rubedenii de politicieni au ajuns consilieri la Bruxelles

luni, 06 iulie 2015, 18:45
1 MIN
 Baiatul lui Nastase si alte rubedenii de politicieni au ajuns consilieri la Bruxelles

Mihnea Nastase a ajuns consilier in cabinetul de eurodeputat al social-democratului Catalin Ivan, completand astfel galeria copiilor de politicieni romani  ajunsi la Bruxelles in posturi de asistenti de europarlamentari.

Mihnea Nastase. Fiul fostului premier Adrian Nastase a fost angajat ca asistent al eurodeputatului social-democrat Catalin Ivan la varsta de 22 de ani, potrivit site-ului stiripesurse.ro. Singura experienta profesionala notata in CV-ul sau de pe Linkedin este un internship la Institutul pentru Studierea Holocaustului Din Romania “Elie Wiesel”, in vara anului 2010. Acesta a fost invitat permanent la dezbaterile organizate de Centrul pentru Studii Strategice al Fundatatiei Europene Titulescu.

Potrivit site-ului paginaeuropeana.ro, salariul minim pentru consilierul unui eurodeputat este de 1.619 euro, la acest salariu un asistent acreditat mai poate obtine si alte beneficii. El poate primi si sume suplimentare din bugetul europarlamentarului, ca plati pentru diverse proiecte separate care ii sunt incredintate. Bugetul lunar pentru cheltuielelile cu personalul este de 21.209 euro, la care se adauga 4.299 euro pentru cheltuielile cu biroul. Europarlamentarul are dreptul de a stabili cuantumul remuneratiei oferite colaboratorilor, precum si numarul acestora, atat timp cat nu depaseste bugetul stabilit.

Aflati amanunte de pe hotnews.ro

 

Comentarii