Bal mascat inedit: studenţii francofoni dau viaţă personajelor de film

marți, 10 martie 2015, 02:50
1 MIN
 Bal mascat inedit: studenţii francofoni dau viaţă personajelor de film

Asociaţia Studenţilor Francofoni din Iaşi organizează o nouă ediţie a balului mascat, devenit tradiţional, pe 26 martie, de la ora 20.00, în Sala Paşilor Pierduţi deţinută în comun de Universitatea „Al.I. Cuza“ şi Universitatea Tehnică „Gh. Asachi".

Evenimentul, ajuns la a XII-a ediţie, marchează finalul lunii internaţionale a francofoniei, luna martie, şi, conform organizatorilor, „îşi propune să readucă la viaţă spiritul aritstic şi înclinaţia tinerilor pentru valorile culturale.
 
Totodată, ne dorim să contribuim la consolidarea relaţiilor dintre studenţii ieşeni şi studenţii străini din spaţiul francofon, susţinând, atfel, dialogul intercultural“, au precizat organizatorii. Tema balului de anul acesta este Personaje de Cinema, studenţii care doresc să participe putând să intre în pielea personajelor din filmele preferate, clasice sau moderne.
 
„Pentru completarea ţinutei, ASFI pune la dispoziţie o varietate de măşti, realizate de către voluntarii asociaţiei, ce pot fi achiziţionate de la standul special amenajat în seara evenimentului. Atmosfera de cineva va fi conturată prin diverse activităţi pline de fast şi magie“, au adăugat reprezentanţii asociaţiei.
 
La eveniment vor fi acordate premii de valoare minimă de 1.000 de lei pentru participanţi, tinerii dorind promovarea eventului în rândul a cel puţn 10.000 de studenţi ieşeni şi confecţionare a măcar 200 de măşti.
 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii