Balon de oxigen de la Ligă

sâmbătă, 28 ianuarie 2017, 02:43
2 MIN
 Balon de oxigen de la Ligă

 

 
CSM Poli a încasat 600 000 de euro din drepturile de televizare. Echipa ieşeană mai are nevoie de circa 300 000 de euro pentru a stinge toate datoriile de anul trecut şi a lua licenţa
 
 
CSM Politehnica Iaşi s-a întors aseară acasă, după cantonamentul derulat în ultimele două săptămâni în Antalya. Pe lângă revenirea alături de familii, fotbaliştii ieşeni vor avea alte motive de satisfacţie, financiare. “Liga Profesionistă de Fotbal ne-a virat a doua tranşă din drepturile de televizare pentru sezonul în curs. Este vorba de 600 000 de euro, inclusiv TVA. Luni vom face calculele şi vom plăti jucătorilor drepturi restante. E vorba de două salarii, mai multe chirii, prime de joc. Nu ştim dacă vom reuşi să achităm tot, pentru că s-au acumulat datorii mari şi la stat sau furnizori, însă vom face toate eforturile pentru ca jucătorii să intre liniştiţi în campionat” a declarat preşedintele clubului, Florin Prunea.
Conform unor surse, CSM Poli mai are nevoie de încă aproximativ 300 000 de euro pentru a lichida datoriile de anul trecut şi, implicit, pentru a obţine licenţa de club profesionist pentru sezonul 2017-2018. Reamintim, pentru a obţine licenţa, un club trebuie ca până pe 31 martie să facă dovada faptului că are zero datorii în anul trecut. 
CSM este în impas deoarece fondurile primite de la Fundaţia Sportului Ieşean (FSI) s-au diminuat de la an la an. Conform unor surse din cadrul clubului, în 2014 clubul de fotbal a primit 7,7 milioane lei, în 2015 – 5,8 milioane lei, iar anul trecut, când gruparea ieşeană a achitat şi aproximativ 120 000 de euro pentru montarea scaunelor pe stadionul “Emil Alexandrescu”, 5,4 milioane lei.
Primarul Iaşului, Mihai Chirica, a dat însă asigurări la începutul acestui an că echipa nu va mai avea probleme financiare. Asta deşi bugetul salarial al clubului se prefigurează a fi acelaşi ca anul trecut, iar despre alte reduceri, între care tăierea primelor de joc şi păstrarea doar a bonusurilor de obiectiv, nu s-a mai vorbit.
Până la vară, CSM va mai încasa din drepturile de televizare încă aproximativ 300 000 de euro, în funcţie de locul pe care se va clasa la sfârşitul sezonului regulat. În rest, echipa ieşeană, care produce fonduri simbolice din sponsorizări, publicitate şi vânzări de bilete, se bazează până la jumătatea anului pe un singur sprijin consistent, FSI, fundaţie alimentată de Consiliul Local Iaşi şi Consiliul Judeţean Iaşi.

În vară, în funcţie de poziţia pe care se va clasa în stagiunea 2016-2017, CSM Politehnica ar putea încasa circa 1 milion de euro din drepturile de televizare.  

 

 

Comentarii