Balul bobocilor, amânat. O pretendentă la titlul de „Miss” a pornit un scandal

sâmbătă, 26 octombrie 2013, 01:50
3 MIN
 Balul bobocilor, amânat. O pretendentă la titlul de „Miss” a pornit un scandal

O elevă de clasa a IX-a de la Colegiul Tehnic „Ion Holban“, care avea de tranşat un conflict cu o colegă mai mare, şi-a chemat fraţii în ajutor. Aceştia au intrat cu maşina în curte, dar Poliţia şi paznicii au intervenit la timp, băieţii fiind sancţionaţi contravenţional. Balul bobocilor, pentru care se pregăteau, a fost amânat, iar una din candidatele la „Miss“ va fi mutată disciplinar la altă şcoală.

Repetiţiile pentru Balul Bobocilor, care a şi fost amânat din acest motiv, s-au terminat cu scandal la un liceu din Iaşi. Joi dimineaţa, la Colegiul Tehnic „Ion Holban“, două eleve înscrise în învăţământul de masă au fost pe punctul de a se lua la bătaie, după o serie de agresiuni verbale. Atmosfera s-a încins când una dintre tinere şi-a chemat în ajutor fraţii mai mari, pentru a o pune la punct pe colega sa.

Monalisa, elevă în clasa a IX-a şi participantă la concursul de „Miss“, şi Gabriela, elevă în clasa a XII-a şi membră a comisiei de organizare, se aflau în sala de repetiţii la ora 10. „Monalisa nu a fost selectată iniţial pentru a participa la bal, dar mai apoi a fost primită. Tot timpul a făcut gălăgie şi îi agresa verbal pe colegi, iar comisia formată din elevi de clasa a XII-a, consilier educativ şi un profesor, a hotărât joi să o elimine din concurs. În momentul respectiv au început ameninţările“, detaliază Ioana Constantinescu, directorul colegiului. Hotărâtă să rămână pe poziţii, fata de clasa a IX-a a ameninţat-o pe Gabriela cu bătaia, iar mai apoi şi-a chemat în ajutor fraţii mai mari, familia locuind în zonă. Aceştia au forţat cu o maşină intrarea în curtea comună a şcolii şi centrului de plasament, intrând cu viteză în urma maşinii cu pâine pentru cantină. Paznicul a reuşit să-i oprească însă înainte de a intra în şcoală, apoi, pentru că nu voiau să se întoarcă, acesta a sesizat firma de protecţie care are contract cu şcoala, dar şi Poliţia, echipajele acestora ajungând la faţa locului în doar câteva minute. „În data de 24 octombrie, poliţiştii din cadrul Secţiei 6 au sancţionat trei tineri conform Legii ordinii publice întrucât au pătruns fără drept în curtea unei unităţi şcolare“, a declarat Alexandru Chelaru, purtător de cuvânt al Poliţiei. Cele două eleve au fost duse în faţa comisiei de disciplină a şcolii, unde au recunoscut că problemele dintre ele sunt mai vechi şi pornesc de la un băiat. Incidentul însă o va costa transferul la un alt liceu pe tânăra de clasa a IX-a. „Fata este nou-venită în şcoală. Noi suntem o unitate specială, avem şi copii cu dizabilităţi. Comisia a hotărât scăderea drastică a notei la purtare şi mutarea disciplinară la altă unitate de învăţământ, din cauza incompatibilităţii dintre comportamentul agresiv al acesteia şi nevoia de siguranţa fizică a elevilor noştri. Pe de altă parte, fata de clasa a XII-a a avut mereu 10 la purtare, a luat chiar şi bursă“, a subliniat directorul de la „Holban“.

O sesizare asupra incidentului a ajuns şi la Inspectoratul Şcolar, care urmează să verifice modul în care unitatea de învăţământ a asigurat supravegherea elevilor. „În mod evident, în cazul şcolilor cu situaţii complexe este nevoie de monitorizare şi vigilenţă, mai ales în cadrul activităţilor extraşcolare, care presupun vulnerabilităţi“, a specificat Sabina Manea, purtătorul de cuvânt al IŞJ.

Comentarii