Bani pentru sporturi, ioc pentru fotbal

joi, 24 noiembrie 2016, 02:43
2 MIN
 Bani pentru sporturi, ioc pentru fotbal

 Fundaţia Sportului Ieşean a suplimentat fondurile echipelor ieşene cu 100.000 de lei, însă discuţia despre fotbal s-a amânat pentru a doua oară. Ca urmare, conturile CSM Politehnica au fost blocate de către fisc

 
 
Luni seară, Fundaţia Sportului Ieşean, s-a întrunit pentru a rediscuta sumele necesare echipelor sportive ale Iaşului, până la sfârşitul anului 2016. Membrii Fundaţiei au hotărât ca echipele de baschet, rugby şi handbal să primească 100.000 lei până la sfârşitul anului, pentru a achita restanţele salariale la sportivi, până în luna octombrie, inclusiv. Conform celor spuse de şeful Fundaţiei, Lucian Popescu, sumele acordate sunt mai puţine decât cele solicitate. Dintre toate sporturile de echipă, cu excepţia fotbalului, cea mai dramatică situaţie se înregistra la baschet, acolo unde echipa feminină Politehnica Naţional, care de-abia reuşise un meci memorabil, chiar dacă pierdut, cu campioana Sepsi Sfântu Gheorghe a fost la un pas de retragerea din campionat, după ce conducerea secţiei retrăsese echipa satelit din Liga I, cu riscul depunctării echipei mari în sezonul următor. Două jucătoare de bază, Lia Galdeira şi Dominique Mosley, nu s-au prezentat la antrenamente înainte de meciul cu Sirirus Târgu Mureş, iar absenţa lor într-un sport în care schemele de joc au o importanţă majoră s-a resimţi şi, chiar dacă cele două vedete au jucat în meci “din respect pentru public” cum au anunţat, Politehnica a pierdut un meci care, în condiţii normale nu ar fi fost o problemă pentru ieşence. Partea bună este că, în ciuda zvonurilor apărute în acea perioadă, antrenorul Yannis (John) Tsirogiannis a spus clar că va continua la echipă şi nu agreează gestul celor două jucătoare. Probleme similare au fost şi la echipa masculină din Liga I, pregătită de Andelko Mandzic, dar şi la echipa de handbal din Divizia A, care s-au rezolvat prin această decizie. De asemenea, rugbiul a reclamat două luni de restanţe salariale şi starea jalnică a vestiarelor de la stadionul Tepro.
Ieri, Fundaţia ar fi trebuit să se întrunească pentru a discuta problema spinoasă a echipei de fotbal, amânată datorită sumelor mai mari pe care le necesită CSM Politehnica Iaşi. Din nefericire, discuţia s-a amânat din nou, sine die “din lipsă de cvorum” şi, colac peste pupăză, fiscul a blocat conturile echipei CSM Politehnica Iaşi din cauza datoriilor către stat. 
 

Comentarii