Bărbat internat în spital după ce a mâncat căpşuni

miercuri, 21 iunie 2017, 19:57
1 MIN
 Bărbat internat în spital după ce a mâncat căpşuni

Doi ieşeni care au mâncat căpşuni au avut nevoie de îngrijiri medicale. Un bărbat şi o femeie din Iaşi au ajuns în Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) de la Spitalul „Sfântul Spiridon“ cu reacţii alergice după ce au consumat căpşuni. 

Pacienţii au fost evaluaţi, investigaţi în UPU şi diagnosticaţi cu edem Quincke. Bărbatul, în vârstă de 47 de ani, a rămas internat pentru tratament în secţia clinică de alergologie. Femeia a fost îngrijită în UPU şi apoi a mers la domiciliu.

„Bărbatul a precizat că a dezvoltat reacţia alergică după ce a mâncat căpşuni. Femeia ne-a explicat că, înainte să se confrunte cu reacţia alergică, a spălat cu clor şi a mâncat căpşuni, deci nu era sigură la ce anume a dezvoltat reacţia alergică. Pacienţii au primit primul ajutor în UPU şi apoi unul a rămas internat în spital, iar celălalt a mers la domiciliu“, a arătat profesorul Diana Cimpoeşu medic-şef UPU-SMURD. Edemul Quincke afectează tegumentele şi mucoasele şi se manifestă, iniţial, prin umflarea buzelor şi a feţei. Ulterior, poate determina şi o senzaţie de mâncărime. „Edemul Quincke este o reacţie alergică care se manifestă prin edem, umflarea tegumentelor. Spre deosebire de şocul anafilactic, edemul Quincke nu ajunge imediat la şoc prin insuficienţă respiratorie, respectiv la obstrucţia căilor respiratorii, ci se manifestă prin edem“, a mai completat şefa UPU-SMURD. 

Comentarii