Domnilor de la Ambulanţă, explicaţi ieşenilor ce s-a întâmplat, nu le răspundeţi în bătaie de joc!

BĂTAIE DE JOC Micuţa Miruna, de un an, a murit aşteptând Ambulanţa două ore

sâmbătă, 14 martie 2015, 02:50
2 MIN
 BĂTAIE DE JOC  Micuţa Miruna, de un an, a murit aşteptând Ambulanţa două ore

Un caz revoltător, la 35 km de Iaşi: o fetiţă de un an din comuna Ţibana a murit ieri-dimineaţă sub privirile neputincioase ale familiei şi ale medicilor ajunşi mult prea tărziu la ea.

Micuţa Miruna B., diagnosticată cu malformaţii încă de la naştere, după cum spun medicii, a făcut un stop cardio-respirator şi nu a mai putut fi resuscitată de specialiştii ajunşi la faţa locului. „Elicopterul SMURD s-a deplasat la Ţibana, la un copil de un an cu o malformaţie congenitală, encefalopatie, aflat în stop cardio-respirator. Manevrele de resuscitare nu au avut succes şi s-a declarat decesul“, a spus prof. dr. Diana Cimpoeşu, medic şef UPU-SMURD.

Familia copilei susţine însă că, deşi fetiţa era grav bolnavă, nici ambulanţa nu a ajuns în timp util după apelul la 112. Bunica copilei a povestit „Ziarului de Iaşi“ că mama micuţei a sunat înainte de ora 9 la ambulanţă, în timp ce salvarea a ajuns la caz în jurul orei 11.30. „Noi am sunat pe la 8.30 sau 9 fără ceva, dar ambulanţa a venit după 11. Noi deja plecasem cu o căruţă de acasă, pentru că vedeam că fetiţa este moleşită, fără vlagă. Ne-am întâlnit cu ei pe drum. Pe urmă a venit şi elicopterul SMURD, şi medicii de familie, dar nu s-a mai putut face nimic“, ne-a spus Veta Bâcu, bunica fetiţei decedate.

Reprezentanţii Serviciului Judeţean de Ambulanţă s-au ferit să dea explicaţii referitor la acuzele familie, menţionând doar că apelul nu ar fi fost făcut la ora 8.30. „Dacă familia vrea să se plângă, să sune la Poliţie, nu la ziar. Apelul nu a fost făcut la ora 8.30, dar mai multe nu vă pot spune“, a spus scurt, deranjat de întrebări, medicul care a coordonat ieri activitatea ambulanţelor.

Familia minorei a mai precizat că fetiţa se simţea rău de seara trecută, însă spre dimineaţă starea s-a accentuat. Bunica a mai povestit că Miruna a fost născută la Maternitatea Cuza Vodă prin cezariană, iar la naştere a primit nota 9. „Nu ni s-a spus de atunci că este bolnavă, abia la patru luni am observat noi că ceva nu este în regulă, şi după mai multe internări la Spitalul de Copii ni s-a explicat că este paralizată pe partea dreaptă“.

Părinţii fetiţei mai au doi copii, un băieţel de şase ani şi încă o fetiţă de trei ani. Ieri, corpul micuţei decedate a fost adus de primarul comunei Ţibana, Gheorghe Rotaru, la IML. „E ceva inuman ce se întâmplă. Nu vine nimeni să ia copilul, şi îl duc eu la IML împreună cu bunica. Este a doua oară când mi se întâmplă aşa ceva, în mai puţin de două luni“, a precizat primarul.

 

Comentarii