Bebeluş mort, găsit la Spitalul Tg Cărbuneşti: Angajatele, consultate de ginecolog

luni, 22 aprilie 2013, 12:17
2 MIN
 Bebeluş mort, găsit la Spitalul Tg Cărbuneşti: Angajatele, consultate de ginecolog

O parte dintre angajatele Spitalului de Urgenţă din Târgu Cărbuneşti vor fi supuse unui control ginecologic, în cadrul anchetei declanşate pentru descoperirea mamei bebeluşului care săptămâna trecută a fost găsit devorat de câini, lângă un tomberon din curtea unităţii medicale.

Directorul Spitalului de Urgenţă din Târgu Cărbuneşti, Constantin Târziu, a declarat că în paralel cu ancheta Poliţiei şi a Parchetului a dispus şi el o anchetă administrativă internă.

El a spus însă că în continuare are convingerea că mama căutată de anchetatori nu este o salariată a spitalului pe care îl conduce.

"La raportul de dimineaţă (luni – n.r.) am discutat din nou aceste probleme şi unele dintre colege chiar mi-au reproşat că nu fac mai mult pentru a le apăra imaginea, ele fiind afectate de aceste suspiciuni. Eu am convingerea în continuare că mama pe care o caută poliţiştii nu este o angajată a spitalului. Am discutat însă cu colegele şi au fost de acord să fie examinate ginecologic, mai ales dacă anchetatorii îmi vor trimite o listă în acest sens", a declarat Târziu.

El a precizat că deocamdată nu are o listă primită din partea Poliţiei sau Parchetului, dar că a discutat cu reprezentanţii celor două instituţii, care şi-au manifestat interesul pentru un astfel de control ginecologic.

Directorul spitalului mai spune că el şi-ar dori ca un eventual control de acest gen să fie făcut doar în prezenţa unui medic legist, pentru a se asigura că ulterior nu ar mai fi nevoie de o eventuală reexaminare a angajatelor spitalului.

Cadavrul unui nou-născut a fost găsit, joi, 18 aprilie, lângă un tomberon din curtea Spitalului de Urgenţă Târgu Cărbuneşti, de către o asistentă care a anunţat Poliţia.

Directorul Spitalului Târgu Cărbuneşti, Constantin Târziu, spunea că identitatea mamei nu este cunoscută, menţionând că ultima naştere în spital a fost înregistrată în 15 aprilie.

De asemenea, procurorul de caz Emil Moţa de la Parchetul Tribunalului Gorj declara că, după verificările făcute în saloanele Spitalului de Urgenţă din Târgu Cărbuneşti, este exclusă ipoteza ca vreuna dintre paciente să îşi fi abandonat fătul.

Medicii legişti au stabilit, în urma necropsiei, că bebeluşul s-a născut în viaţă, moartea acestuia fiind violentă.

"Din actele premergătoare efectuate până în prezent rezultă că nou-născutul s-a născut la termen, a fost viabil, iar moartea acestuia a fost violentă. Urmărirea penală continuă în cauză pentru stabilirea adevărului, identificarea autorului infracţiunii şi tragerea la răspundere a acestuia, conform legii", se preciza într-un comunicat de presă transmis vineri de Parchetul Tribunalului Gorj.

Mediafax

Comentarii