De Business

Punem punctul pe știi

BERD vrea să îi împrumute pe români pentru frigidere, centrale termice şi case

joi, 22 iunie 2017, 14:39
1 MIN
 BERD vrea să îi împrumute pe români pentru frigidere, centrale termice şi case

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) pregăteşte lansarea unui program de finanţare prin intermediul căruia românii vor putea împrumuta în total 100 milioane euro pentru a-şi eficientiza energetic clădirile.

Programul pune la dispoziţia sectorului rezidenţial şi de afaceri 100 de milioane de euro sub formă de împrumuturi în vederea achiziţionării de echipamente şi materiale care cresc eficienţa energetică a clădirilor din România.

Lista materialelor şi echipamentelor eficiente din punct de vedere energetic, cuprinde:  frigidere, aparate de aer condiţionat, centrale termice, instalaţii de iluminat, materiale pentru termoizolaţii, tâmplării de tip termopan, panouri solare şi altele. Programul se adresează, de asemenea, şi achiziţiei de apartamente şi case cu consum redus de energie sau renovării acestora, prin credite ipotecare.

Împrumuturile vor putea fi contractate prin intermediul băncilor locale partenere din România. Prima instituţie financiară locală care s-a alăturat programului este Banca Transilvania.

capital.ro

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii