Bilanț funest: 14 morţi în traficul ieşean, din care 4 căruţaşi şi 2 biciclişti

miercuri, 23 iulie 2014, 01:55
2 MIN
 Bilanț funest: 14 morţi în traficul ieşean, din care 4 căruţaşi şi 2 biciclişti

Accidentele rutiere din acest an au băgat în pământ nu mai puţin de 14 ieşeni. De asemenea, alţi 36 de biciclişti au ajuns la spital cu răni grave, după ce au căzut sau au fost implicaţi în accidente rutiere. Din cei 14 morţi, 6 nu erau nici în maşini şi nici pietoni: 4 dintre ei erau căruţaşi, iar 2, biciclişti.

Poliţiştii spun despre căruţaşi că au murit în urma unor autoaccidentări, nefiind implicate autoturisme în respectivele evenimente rutiere. „Începând din luna mai, încep să circule pe drumurile judeţului foarte mulţi căruţaşi care se deplasează băuţi. Cei patru căruţaşi au decedat în urma unor autoaccidentări, nefiind implicate autoturisme. Pur şi simplu, ori au luat-o caii la goană şi s-au izbit în copaci, ori au fost alte evenimente. De asemenea, mulţi biciclişti s-au autoaccidentat“, a precizat comisarul şef Liviu Zanfirescu, şeful Serviciului Rutier Iaşi.

Potrivit bilanţului poliţiştilor, în prima jumătate a acestui an a scăzut numărul victimelor rănite grav în evenimentele rutiere, de la 136 în 2013 la 117 în 2014. De asemenea, a scăzut numărul răniţilor uşor rezultate din accidentele grave, de la 53 la 42 în acest an. Potrivit comisarului şef, anul acesta au fost suspendate cu 700 de permise mai multe decât în primele şase luni ale anului trecut.

Comentarii