Bojan, gol şi pasă decisivă

sâmbătă, 17 octombrie 2015, 16:56
5 MIN
 Bojan, gol şi pasă decisivă

 

CSMS Iaşi – FC Voluntari 2-1 (1-1), în prima etapă a returului Ligii I de fotbal.  atacantul Golubovic  a fost decisiv. CSMS a pus punct seriei negre, de opt meciuri fără victorie

CSMS: Caparco – Bosoi, Mihalache, Frăsinescu, Ciucă – Creţu (’46 – Enescu), Mitic – Viveiros (’90 – Bădic), Grigorie (’74 – V. Gheorghe), Böle – Golubovic. Antrenor: Nicolo. Napoli.
Voluntari: Balauru – L. Rus, C. Achim, Novakovic, Briceag – S. Rădoi – H. Koné, Novac, Goossens (’79 – Pancu), Pîrvulescu (’67 M. Costea) – Ad. Bălan, Antrenor: Gheorghe Mulţescu.
Cartonaşe galbene: Mihalache (’49), Mitic (’68).
Arbitri: George Găman; S. Stoianov, Al. Vodă.
 
1-0, min. 23: Grigorie a trimis o pasă lungă, din lateral dreapta, Golubovic, rămas singur, a reluat cu capul, de la 12 metri, peste Balauru;
1-1, min. 34: Koné a trecut uşor de Ciucă, a centrat din lateral dreapta la bara a doua, iar Bălan a marcat cu capul, din careul mic;
2-1, min. 57: Ciucă a pasat lung, de pe stânga, pe celălalt flanc, Golubovic i-a transmiscu capul lui Viveiros,care a înscris, cu exteriorul, de la 15 metri.
 
“Indiferent de calitatea jocului, trebuie să câştigăm cu FC Voluntari” spunea antrenorul CSMS, Nicolo Napoli, înaintea duelului de sâmbătă cu echipa cea mai amărâtă din Liga I. Planurile italianului au fost atinse! Chiar dacă nu a jucat deloc grozav, ba a făcut-o modest în lungi perioade, fiind chiar dominată, uneori, de modesta grupare ilfoveană, CSMS s-a impus şi a stopat seria neagră de opt meciuri fără victorie.
Startul a fost surprinzător pentru cei care se aşteptau ca setea uriaşă de victorie a gazdelor să ducă jocul într-un singur sens. Pressingul avansat al oaspeţilor i-a incomodat vizibil pe moldoveni, care nu au contat în primul sfert de oră, în care ilfovenii au tras de trei ori, o dată chiar periculos, prin Goossens (‘8). Oportunitatea irosită de Grigorie (’19 – singur, a şutat slab, de la 14 metri, lateral dreapta) a fost prima probă că FC Voluntari are o apărare extrem de şubredă, care poate fi străpunsă uşor. Confirmarea a venit repede, după patru minute, când Golubovic, nemarcat, a deschis scorul, sârbul fiind apoi aproape de dublă, în minutele 28 şi 30. Iureşul gazdelor a fost însă stopat brusc, după o acţiune iniţiată de Koné şi finalizată de Bălan, care a restabilit egalitatea. Egalitate care s-a păstrat până la pauză, deşi Pîrvulescu (’37) şi Böle (’42) au avut două încercări periculoase.
Spre deosebire de primul act, CSMS a intrat mai bine în repriza secundă, pe care a dominat-o în start, când Viveiros a marcat, iar Grigorie a avut un şut bunicel, parat de Balauru (’67). După doar un minut s-a derulat faza care putea să întoarcă soarta partidei. Angajat de Kone, Bălan a trimis în bară, mingea a ricoşat la Costea, care a trimis aiurea, cu poarta goală! Mângâiaţi din nou cu drag de Zeiţa Fortuna, ieşenii au fost apoi mai atenţi în apărare şi au reuşit să conserve un scor care a făcut ca linia punctelor să crească într-un meci cât a crescut în precedentele opt!

 

 
 

GALERIE FOTO I

GALERIE FOTO II

 
 
Pancu, huiduit în oraşul său!
 
^ Daniel Pancu, cel mai valoros fotbalist crescut de Iaşi, cel care a adus în fotbalul ieşean circa 500 000 de dolari şi care a dorit, în ultimii ani, de două ori să joace din nou pentru echipa oraşului natal, fiind refuzat, a fost înjurat şi huiduit de mulţi spectatori. Tonul a fost dat din galerie şi a fost preluat şi de alţi spectatori. La final, actualul jucător al FC Voluntari nu a vrut să comenteze atitudinea publicului. ^ Deşi a avut probleme de natură medicală, Milan Mitic a forţat şi a jucat tot meciul. ^ Oaspeţii au avut o prezenţă consistentă în Copou, atât la nivelul tribunei oficiale (unde a stat şi fostul selecţioner, Mircea Rădulescu, cel care este director tehnic la Voluntari, precum şi, printre alţii, fostul primar al oraşului Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan “Pinalti”, despre care se spune că este consilier al ilfovenilor) cât şi al fanilor, o galerie a echipei care are pe siglă o ancoră fiind prezentă în Copou. ^ Titular la oaspeţi, Daniel Novac, fostul jucător al CSMS, a explicat de ce nu a mai rămas la Iaşi: “În iarna trecută, eram în ultimele şase luni de contract, conducerea de aici nu m-a mai dorit şi am plecat la Voluntari”. ^ Pe banca oaspeţilor au mai stat câţiva jucători cunoscuţi, între care Vasile Maftei, Nicolae Grigore ori Laurenţiu Iorga. La gazde, rezerve neutilizate au fost Grahovac, Joao Paulo, Piccioni şi Boiciuc.
 
Declaraţiile tehnicienilor
Nicolo Napoli: “Sunt fericit că am câştigat şi că am întrerupt seria neagră. Am luat trei puncte improtante, trei puncte meritate după aspectul jocului. Azi am jucat foarte bine, am dominat, ne-am creat ocazii. Sper că am prins încredere, că ne-am descătuşat şi vom continua pe aceeaşi linie la meciul cu Chiajna, care e foarte important. Despre evoluţia lui Creţu vă las pe voi, ziariştii, să comentaţi. Golubovic a marcat, a dat o pasă de gol şi-a făcut datoria”.
Gheorghe Mulţescu: “A fost un meci echilibrat, un egal ar fi fost echitabil. A învins experienţa, jucătorii care ştiu să joace fazele decisive şi-au spus cuvântul. Noi am ratat ocazii clare, ei au marcat din faze care nu anunţau nimic. Am făcut un pressing avansat, ne-am creat ocazii de gol, am avut o bară la o ocazie dublă, însă nu am marcat. Vom continua să încercăm să îmbunătăţim lucrurile la echipă, aşa cum am făcut, să creştem nivelul fizic, nivelul vitezei, pentru a continua să luptăm. Azi am pierdut doar o luptă”.
 
 
 

 

 

 

 

Comentarii