Bojdeuca lui Creangă ÎNCHISĂ pe 1 iunie! Autocare pline de copii au rămas la poartă

joi, 01 iunie 2017, 09:53
2 MIN
 Bojdeuca lui Creangă ÎNCHISĂ pe 1 iunie! Autocare pline de copii au rămas la poartă

Sute de copii au avut o surpriză neplăcută de ziua lor. Veniți cu autocarele din alte localități, au descoperit că nu pot vizita bojdeuca din Țicău, care este închisă pe 1 iunie.

UPDATE ORA 13:00

Directorul Muzeului Naţional al Literaturii Române (MNLR), instituţie de care ţine Bojdeuca Ion Creangă, ne-a declarat că prevederile din Codul Muncii privitoare la zilele libere trebuiau respectate.

Lucian Dan Teodorovici şi-a exprimat părerea de rău pentru situaţia creată şi a precizat că, dacă ar fi existat solicitări, ar fi putut să organizeze şi pentru astăzi program de vizitare.

De altfel, toate muzeele din Iaşi sunt închise astăzi, duminică și luni, cu excepția Palatului Culturii, care va fi închis doar luni. Mâine va debuta "Şotron. Târg de cărţi, jocuri şi distracţii", ca în fiecare an, în grădina Casei Pogor.

UPDATE ORA 10:50

Astăzi a început o "mini-vacanță" care include Ziua Copilului și sărbătoarea Rusaliilor. Sunt liberi și copiii, dar și majoritatea angajaților, atât de la stat, cât și din mediul privat.

Oamenii care au vrut să-i bucure pe micuți și să-și amintească și ei de copilărie venind să viziteze bojdeuca lui Creangă sunt revoltați, susținând că Iașul nu știe să facă turism. Ei au făcut o sesizare la redacție.

Comentarii