Bolt, legendă aproape de final

marți, 27 iunie 2017, 01:43
2 MIN
 Bolt, legendă aproape de final

 

 
Marele sprinter nu ştie ce va face după Campionatele Mondiale de la Londra, când va atârna pantofii de atletism în cui
 
 
 
Legenda sprintului mondial, jamaicanul Usain Bolt (30 ani), care se va retrage la finalul sezonului, nu regretă decizia luată, a dat el asigurări, înaintea reuniunii atletice de la Ostrava (Cehia) de miercuri. ”A fost o carieră mare, am apreciat şi urcuşurile, dar şi coborâşurile, toată experienţa pe care am acumulat-o, bucuriile şi durerile, a explicat recordmanul mondial al probelor de 100 m (9,58 s) şi 200 m (19,19 s). Am făcut ceea ce am vrut, iar acum gata, totul ia sfârşit. Nu am nicio problemă cu asta. Voi reveni la Ostrava, însă doar să privesc, să fiu în mijlocul publicului şi să mă uit cum urcă tânăra generaţie”.
Bolt va disputa în această vară ultima sa mare competiţie, Mondialele de la Londra (4-13 august).  ”Este sigur că nu voi alerga 200 m, a afirmat el. Oamenii nu încetează să mă întrebe, dar răspunsul este nu”.

El nu s-a arătat îngrijorat nici de absenţa sa din competiţie, Bolt disputând în 2017 doar o probă de 100 m la începutul lunii iunie, în capitala Jamaicăi, la Kingston. După Ostrava, Bolt se va alinia la startul probei de 100 m pe 21 iulie la reuniunea de la Monaco în cadrul Ligii de Diamant, înaintea Mondialelor de la Londra.  ”Am încredere în antrenorul meu, nu-mi fac griji cu astfel de lucruri”, a spus atletul. Întrebat care va fi viaţa sa după atletism, octuplul campion olimpic, care intenţionează să se antreneze în septembrie cu clubul german de fotbal Borussia Dortmund, a spus că nu are nicio idee. ”Am fost incitat de ideea de a mă aşeza şi de a urmări care va fi următorul campion olimpic.  Este plin de figuri noi, cu mare potenţial şi va fi interesat pentru mine să urmăresc asta. Antrenorul meu mă tot împinge să devin antrenor, anul viitor voi fi împreună cu el alături de grupul său de atleţi, dar nu voi fi antrenor, voi fi acolo pentru a observa într-o primă fază. Să mă ocup de televiziune? Nu sunt sigur, chiar dacă ştiu că sunt mulţi cei care au proiecte pentru mine”, a spus marele campion, care în viitorul apropiat doreşte să se relaxeze.

 

  

Comentarii