BRINCANDO NA NEVE # 10, workshop internaţional de capoeira, la Iaşi

miercuri, 25 noiembrie 2015, 11:17
3 MIN
 BRINCANDO NA NEVE # 10, workshop internaţional de capoeira, la Iaşi

Acest eveniment împleteşte o tradiţie începută în 2007, când la Iaşi se organiza primul eveniment oficial de capoeira din ţara noastră. Grupul Capoeira Brasil România vă aşteaptă mâine la Sala Polivalentă la cea de-a X-a ediţie.  

Pe durata sa, toţi participanţii au posibilitatea să facă o scurtă incursiune în lumea artelor marţiale exotice ale spaţiului brazilian, a dansului fascinant din această parte de lume şi a unei moşteniri culturale şi muzicale unice. Pe durata evenimentului se vor desfăşura workshop-uri de luptă, dans, coregrafie şi tehnici creative, pregătire acrobatică, lecţii de muzică, seminarii de cultură, istorie şi artă afro-braziliană.

PROGRAM

OASPEŢI

Mestre CIBRIBA, după numele său adevărat Jose Maria da SILVA FILHO este unul dintre cei mai apreciaţi maeştri ai grupului Capoeira Brasil la nivel internaţional. Este alături de membrii grupului din România încă din 2005, când capoeira avea o prezenţă foarte timidă la nivel naţional. 

Absolvent al Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport, din cadrul Universităţii Federale Ceara, Mestre Cibriba este invitat în întreaga Europă, în Brazilia dar şi pe pe celelalte continente pentru a susţine seminarii de capoeira, muzică şi cultură afro-braziliană. A reuşit să promoveze o puternică mişcare de capoeira de-a lungul întregii Coaste de Azur (Franta).

Un profesionist desăvârşit, un om deosebit, Maestrul Cibriba a reuşit cu multă pasiune, dăruire, tact şi înţelepciune să iniţieze instructorii GCB România în tainele acestei miununate arte, astfel încât, aceştia să transmită mesajul şi învăţătura sa tuturor doritorilor.

Instructor SONIC, după numele său complet Erick Henrique Santos de Melo, originar din Recife/Brazilia este un instructor tânăr, care s-a mutat de curând în spaţiul european pentru a promova această minunată artă – capoeira. A început practicarea capoeirei la o vârstă fragedă şi de atunci, cu fiecare an care trece pasiunea lui devine tot mai matură şi mai puternică pentru această artă.

Instructor JACARÉ (Adi IONUŢ) originar din Satu Mare este unul dintre puţinii instructori români de capoeira. Adi a reuşit să promoveze această disciplină cultural-sportivă în zona Ardealului şi Banatului, având mulţi elevi motivaţi şi bine pregătiţi. Este un profesor talentat, cu abilităţi pedagogice şi tehnice foarte bune.

Instructor CAMARăO (Iulian DUMITRU) este fondatorul şi coordonatorul Grupului Capoeira Brasil România, cu filiale la Iaşi şi Suceava. A început practicarea capoeirei într-o formă empirică în februarie 2002, urmând ca în anii ce au trecut să descopere tot mai mult minunatul univers al capoeirei alături de mai mulţi maeştri brazilieni. În 2005 l-a cunoscut pe Maesrtul Cibriba în Nice, Franţa cu care a început o colaborare frumoasă şi foarte rodnică pentru dezvoltarea capoeirei la noi în ţară. Până în prezent a organizat împreună cu ceilalţi membri ai A.S. K-NOI 8 festivaluri internaţionale de capoeira şi 9 workshop-uri.  Alături de activitatea academică din cadrul Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport Iaşi, Iulian DUMITRU îşi împarte timpul între cursurile de capoeira cu copii, adolescenţi, adulţi şi familia sa. Este unul dintre pionierii acestei activităţi afro-braziliene în România.

Comentarii