Bulgarii au intrat în Cartea Recordurilor cu cea mai lungă coloană de Ford-uri

luni, 13 iunie 2016, 20:12
1 MIN
 Bulgarii au intrat în Cartea Recordurilor cu cea mai lungă coloană de Ford-uri

Fanii Ford din Bulgaria au reuşit să intre în Cartea Recordurilor după ce au reuşit să facă cea mai lungă coloană de modele Ford din istorie.

Evenimentul a avut loc pe o autostradă de lângă Sofia, unde maşinile s-au aşezat în coloană şi apoi au rulat într-un şir de 1527 de vehicule, care s-a întins pe peste trei kilometri. Conform celor de la site-ul Motor1, numărul de maşini care au participat la coloană a fost de circa 2300, dar multe dintre acestea nu au fost conside-rate autoturisme şi au fost excluse din calculul final.

Fanii Ford care au realizat acest record au fost prezenţi la eveniment cu maşini din toate erele şi de pe toate continentele. Astfel, pe lângă clasicele Ka, Fiesta, Focus şi Mondeo, în şirul-record s-au aflat şi exemplare Taunus, Mustang, Mercury, Thunderbird sau Cobra. Curiozitatea evenimentului a fost însă un Ford Model A construit în anii ’30 care a completat lista de maşini prezente în coloană.

Anteriorul record de maşini Ford aflate în aceeaşi coloană le-a aparţinut unor americani care reuşiseră să adune 829 de fani într-un eveniment care a avut loc în 2014. La nivel mondial, recordul absolut pentru cel mai lung şir de maşini ale aceleiaşi mărci le aparţine fanilor Jeep din America. Aceştia au strâns 2420 de maşini anul trecut în Pennsylvania într-o paradă care şi-a făcut şi ea loc între recordurile omologate de oficialii Guiness Book.

Comentarii