Bulibaşa de la Grajduri, trei ani după gratii. Sentinţa Curţii de Apel Oradea este definitivă

joi, 14 iulie 2016, 01:53
1 MIN
 Bulibaşa de la Grajduri, trei ani după gratii. Sentinţa Curţii de Apel Oradea este definitivă

Lovitură puternică în comunitatea ţigănească de la Grajduri. Liderul comunităţii de acolo, bulibaşa Ferdinant Stănescu, a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu executare fiind găsit vinovat pentru trafic de influenţă. Decizia luată de Curtea de Apel Oradea este definitivă. În prezent, Stănescu se află deja în spatele gratiilor. 

Stănescu a fost reţinut de DNA la finele anului trecut după ce a fost prins în flagrant luând mită. Potrivit procurorilor, în zilele de 22 şi 25 noiembrie, dar şi pe 9 decembrie, Ferdinant Stănescu ar fi cerut de la ruda unei persoane aflate în arest suma totală de 30.000 de euro, lăsând de înţeles că poate in­terveni asupra a trei magistraţi din Iaşi care soluţionau un dosar penal.

„În schimbul banilor pretinşi, suspectul a afirmat că îi va determina pe magistraţii respectivi să dispună punerea în libertate a persoanei respective“, au precizat procurorii DNA. Persoana pe care Ferdinant Stănescu se lăuda că o va scoate din arest este reprezentanta unei societăţi de me­zeluri din Salonta, judeţul Bihor, arestată în octombrie în cadrul unei anchete în care au fost implicaţi şi mai mulţi ţigani din judeţul Iaşi şi în care acuzaţiile erau de evaziune fiscală. „Suspectul susţinea că fiecare dintre cele trei persoane («doi procurori şi un judecător») urmau să primească iniţial suma de 5.000 de euro, iar, după punerea în libertate a rudei denunţătorului, încă 5.000 de euro/persoană“, au mai arătat procurorii DNA.

 

Comentarii