Burse poloneze pentru cercetătorii ieşeni

marți, 10 martie 2015, 02:50
1 MIN
 Burse poloneze pentru cercetătorii ieşeni

Universitatea din Varşovia, cu sprijinul Fundaţiei „Krzysztof Skubiszewski“, pune la dispoziţia tinerilor cercetători de la Universitatea „Al.I. Cuza“ o bursă pentru efectuarea unui stagiu de cercetare la Universitatea din Varşovia sau la altă instituţie de învăţământ superior din Polonia, în domeniile Drept, Ştiinţe Politice sau Istorie contemporană.

Pe lângă acesta mai este oferit şi un grant de cercetare, care poartă la rândul său numele fundaţiei. „Bursa se adresează candidaţilor din Europa Centrală şi de Est care deţin diplomă de master sau echivalentul acesteia şi care şi-au susţinut teza de doctorat sau au realizat lucrări semnificative, de interes public, în special în domeniul promovării democraţiei şi a statului de drept“, au precizat organizatorii.

Grantul de cercetare va finanţa o perioadă de trei luni sau chiar mai scurtă, în care tinerii cercetători pot efectua o vizită de lucru în Polonia. Stagiul va începe la 1 octombrie 2015 şi se va desfăşura pe tot anul universitar 2015-2016, înscrierile fiind deschise până pe 7 aprilie 2015.

 

 

 

 

Comentarii