Câinii de la stână au sfâşiat un pui de urs. Ursoaica a atacat-o pe o tânără

luni, 25 mai 2015, 13:01
2 MIN
 Câinii de la stână au sfâşiat un pui de urs. Ursoaica a atacat-o pe o tânără

O tânără în vârstă de 28 de ani a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc, după ce a fost atacată de un urs, la o stână din apropierea comunei Siculeni, judeţul Harghita.

Tânăra lucra, duminică, în curtea unei stâne situate într-o zonă împădurită între localităţile Siculeni şi Satul Nou, iar la un moment dat a văzut că o ursoaică şi puii ei se îndreaptă către staule.

Câinii de la stână au atacat animalele, iar unul dintre puii ursoaicei a fost omorât. Încercând să îşi apere puii, ursoaica a atacat femeia, muşcând-o de mâna dreaptă şi zgâriind-o cu ghearele la un picior.

Femeia rănită a fost transportată la Unitatea Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc, fiind apoi transferată la Spitalul de Boli Infecţioase de la Șumuleu-Ciuc, secţie exterioară a SJU, unde este tratată antirabic.

"Pacienta are o plagă muşcată în regiunea radiocarpiană a mâinii drepte şi mai multe escoriaţii la genunchiul stâng. Starea pacientei este bună şi în prezent este internată la secţia Boli Infecţioase, pentru tratament antirabic”, a declarat, luni, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc, dr. Demeter Ferenc.

Aceasta este pentru prima dată în acest an când urşii atacă un om în Harghita. După ce au ieşit din hibernare, urşii au atacat şi ucis mai multe vite tinere pe islazurile comunale în localităţile Plăieşii de Jos, Cârţa, Mărtiniş Odorheiu Secuiesc şi Tulgheş.

Potrivit unei statistici a Agenţiei de Protecţia Mediului Harghita, anul trecut au fost înregistrate 242 de cazuri de pagube provocate de animalele sălbatice în judeţ, urşii fiind responsabili de aproximativ 200 dintre acestea. Tot anul trecut, urşii au atacat şi rănit mai multe persoane din Harghita, în perioada recoltării.

Mediafax

 

Comentarii