De Sănătate

Punem punctul pe știi

Căldură mare: peste 300 de ieşeni la Urgenţe

miercuri, 22 iunie 2016, 01:50
1 MIN
 Căldură mare: peste 300 de ieşeni la Urgenţe

Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) de la Spitalul „Sfântul Spiridon” a înregistrat încă o zi cu peste 300 de pacienţi. Astfel, de luni dimineaţa, de la ora 06.00, până marţi dimineaţa, în UPU au fost înregistraţi 323 de pacienţi, mulţi dintre aceştia prezentându-se la spital cu probleme cardiace. În 2016, cele mai multe prezentări în UPU a fost raportate la începutul lunii mai, atunci când într-o singură gardă medicii au acordat îngrijiri pentru 340 de bolnavi.

„În ultima gardă am înregistrat iar foarte mulţi pacienţi, nu s-a depăşit recordul stabilit acum mai bine de o lună, însă am fost pe aproape. Printre pacienţi au fost mulţi cardiaci, cazuri de hipertensiune. Alte cazuri determinate de căldură, de exemplu lipotimii, nu au fost încă înregistrate”, a arătat profesorul Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD. Pentru a evita incidentele care pot fi provocate de caniculă, Direcţia de Sănătate Publică din Iaşi (DSP) a transmis o serie de sfaturi pentru ieşeni. Potrivit reprezentanţilor săi, în zilele călduroase, trebuie evitată expunerea prelungită la soare şi trebuie consumate doi litri de lichide, fără să apară senzaţia de sete.

„Este necesar un pahar de apă la fiecare 15 – 20 de minute. Medicii sfătuiesc să se consume fructe şi legume proaspete deoarece acestea conţin o mare cantitate de apă. O doză de iaurt produce aceeaşi hidratare ca şi un pahar de apă”, arată reprezentanţii DSP. Aceştia mai subliniază că în perioada de caniculă trebuie evitate băuturile cu conţinut ridicat de cofeină sau cele cu alcool. 

 

Comentarii