PĂTRĂŢELUL ROŞU CU TRICOLOR

Căldura şi la gară!

luni, 13 iulie 2015, 15:27
3 MIN
 Căldura şi la gară!

* Oamenii nu-s la fel: cei din insulele Kiribati beau şampanie în noul an când noi de-abia vârâm la cuptor curcanul pentru Revelion, grecii nu-s ca nemţii şi nici românii nu seamănă între ei: unii se topesc, în timp ce alţii se bucură de căldură, iar absolvenţii de liceu din Teleorman, judeţ drag lui Dragnea, nu seamănă cu cei din alte zone, dacă ne uităm la rezultatele de la bacalaureat. Poate că, la fel ca la alegeri şi referendum, or fi mers la examen, în locul, lor rude răposate. Mai rău ca Teleorman sunt Ilfov şi Giurgiu, alte picioare stângi de plai unde culoarea roşie se simte în suc propriu. Pesemne că există vreo legătură între cât învaţă omul şi cum votează el, cine ştie?

* Oamenii nu-s la fel, sunt diferiţi, gândesc diferit (sau unii gândesc, iar alţii nu) şi simt diferit, inclusiv pe partea cu căldura, care produce disconfort multora, în timp ce pe alţii îi face să se simtă în largul lor. A fost şi va mai fi caniculă; păcat că nu putem pune gradele în saramură sau oţet, cum pun gospodinele murături la butoi, să le folosim la iarnă, când ţara va dârdâi de groază, din pricina facturilor la gaze. Putem doar să râdem de ele, după cum urmează:

* Miercuri, conducerea unei ferme avicole a modificat domeniul de activitate al societăţii: cât va mai ţine căldura lui Cuptor, ferma va funcţiona ca restaurant şi bufet, fiindcă găinile nu mai fac ouă normale, ci fierte, ochiuri sau omletă, iar puii care ies din ouă sunt deja rumeniţi, cu mujdei!
 
* Mai mulţi oameni ai muncii au dat iama, noaptea (au crezut că, fiind noapte, e mai răcoare), la ştrandul "Bălăceanu", au sărit în bazin de pe trambulină, dar au avut o surpriză neplăcută: bazinul era gol! De-abia în salon, la Ortopedie, au aflat că apa din timpul zilei se evaporase până la căderea întunericului. Cel puţin aşa a zis administratorul ştrandului.
 
* Domnul Aristotel Pişcotariu a plecat în concediu la socrii săi. A revenit de-abia miercuri, cu chiu, cu vai: la fiecare cinci minute el îşi spunea "Mai lungă-mi pare calea acum, la-ntors acasă!". Oamenii de ştiinţă care au analizat fenomenul spun că nu este vorba doar despre o părere a sa, subiectivă, ci că, de la temperaturile ridicate, drumul dintre cele două localităţi s-a dilatat! Din acelaşi motiv, şi bucăţile de autostradă construite de guvernul Ponta au crescut cu câţiva metri, devenind de două ori mai mari.
 
* Deşi mai demult au fost bătute de sătenii disperaţi că nu-şi mai găsesc casele pe sub apă, paparudele din Bulboana au fost sărbătorite într-un cadru festiv, iar primarul le-a prezentat scuze pentru bătaia mâncată şi le-a oferit câte o diplomă de merit şi un plic cu bani, să-şi pună dinţi noi. Se pare că asociaţia paparudelor va primi, în curând, un contract fără licitaţie, pentru "prestări servicii specifice de sezon cald".
 
* Căldura excesivă a făcut să se topească smoala de la hidroizolaţia blocurilor; în ziua următoare s-a topit şi asfaltul, turnat prost, în campania electorală. După alte două zile s-au topit şi cărămizile, ca nişte blocuri de gheaţă, apoi s-a topit betonul – aşadar, toate imobilele, inclusiv sediile de partide, au dispărut! După alte trei zile s-a topit metalul, de la stâlpii de pe marginea drumului, la macarale şi scrânciobe din parcurile de joacă. În locul lor a rămas o suprafaţă întinsă şi plată, peste care se înalţă doar bufetul de cartier "La Răcoare", unde se răcoresc bărbaţii din zonă. De ce nu s-a topit şi bufetul? O întrebare pe care şi-o pun toţi oamenii de ştiinţă! Unii sunt convinşi că pereţii săi conţin uraniu sau chiar nişte elemente de origine necunoscută; alţii sunt de părere că s-ar afla deasupra unei falii energetice care absoarbe căldura şi o trimite într-un Univers paralel. Enigme, deocamdată… Adevărul e cu totul altul: bufetul nu s-a topit, ci permite în continuare existenţa unor forme de viaţă (aproape) inteligente, deoarece patronul Pamfil Băşică, s-a aprovizionat cu (moment publicitar) "Berea Gerilă! Strop de iarnă răcoroasă pe fiecare masă din fiecare casă! Veniţi să-ncercaţi şi voi: sigur vă va face sloi!".
 

 
 

Comentarii