Calvarul lui Liviu Mihai s-a încheiat

joi, 13 noiembrie 2014, 02:44
4 MIN
 Calvarul lui Liviu Mihai s-a încheiat

Fotbalistul de la CSMS Iaşi a revenit în ţară, după ce a fost operat la Leverkusen, şi va fi apt de joc în retur

 

 
Din etapa a III-a a Ligii I de fotbal, capitolul “accidentaţi” la CSMS Iaşi a avut un client permanent: Liviu Mihai. Fotbalistul a ieşit din circuit la pauza meciului cu Gaz Metan, de la Mediaş, nimeni neimaginându-şi atunci că pentru “decarul” Iaşului au fost ultimele minute pe care le va juca în turul campionatului. Diagnosticat greşit în ţară, cu pubalgie, Liviu a avut şansa faptului că şefii CSMS au decis trimiterea lui la o clinică din Leverkusen. Fotbalistul a fost operat în Germania, de hernie inghinală, şi a revenit recent acasă, el urmând a reintra pe gazon în retur. “Ziarul de Iaşi” a dialogat ieri cu Liviu Mihai.
 
– Salut, Liviu, cum te simţi?
– În sfârşit, sunt şi eu optimist, văd luminiţa de la capătul tunelului.
 
– Hai să dăm timpul înapoi şi să explici mai exact ce s-a întâmplat cu tine.
– În toată cariera, nu am avut nicio accidentare, deşi fizicul nu este punctul meu forte şi am jucat multe meciuri tari şi la Liga a II-a. La meciul cu Gazul am simţit dureri în zona pubiană. Am tras de mine, am jucat până la pauză, însă nu am mai putut continua. Medicii mi-au spus că am pubalgie şi am început un tratament, care nu a dat roade.
 
– Ai fost văzut de mai mulţi medici, inclusiv medicul naţionalei, Pompiliu Popescu…
– Nu are sens să intru în amănunte. Într-adevăr, am fost la mai mulţi medici şi clinici din ţară, toată lumea mi-a spus că am pubalgie. Totuşi, în ciuda tratamentului, durerile nu dispăreau. Am încercat să mă antrenez pe durere, însă mi-a fost imposibil. Mai bine de două luni, viaţa mea a fost un calvar!
 
– Cum ai ajuns în Germania?
– Domnul preşedinte Prunea m-a trimis la doctorul Pfeifer, care a fost medicul clubului Bayer Leverkusen în perioada în care Ionuţ Lupescu juca acolo, acelaşi medic care l-a operat şi pe Bădic. Domnul doctor lucrează acolo la o clinică modernă. M-a diagnosticat imediat cu hernie inghinală, o afecţiune care are simptome asemănătoare cu cele ale pubalgiei.
 
– Iniţial ai încercat să scapi de operaţie.
– Într-adevăr, mai ales că era o hernie mică. Timp de o săptămână am urmat un tratament, prin care s-a urmărit evitarea operaţiei. Trei ore în fiecare zi mergeam la clinică, apoi dormeam la hotelul clubului Bayer Leverkusen. Durerile nu au cedat, aşa că, de comun acord, am decis să fiu operat. Intervenţia a fost rapidă, vreo jumătate de oră, însă am mai stat 12 zile la spital pentru a mi se scoate firele înainte de a pleca.
 
– A fost scump?
– Asta nu ştiu, pentru că de toate cheltuielile s-a ocupat clubul, lucru pentru care vreau să le mulţumesc celor din conducere.
 
– Care e situaţia ta actuală?
– Am revenit în ţară la sfârşitul săptămânii trecute. Pentru că mi s-a recomandat repaus timp de două-trei săptămâni, am plecat acasă, la Târgovişte. Apoi voi urma tratamentul recuperatoriu care mi-a fost recomandat de medic.
 
– Bănuiesc că nu vei forţa să încerci revenirea în această iarnă.
– Teoretic, ar fi şanse să joc 10-15 minute la meciul din Cupa Ligii, cu Steaua. Am stabilit însă cu medicul că nu are sens să forţez o reintrare în luna decembrie, pentru câteva minute, pentru a nu risca o altă accidentare. Important este că la startul pregătirilor de iarnă, după vacanţă, să fiu apt sută la sută şi să lucrez normal în cantonamentele de la începutul anului viitor.
– De echipă ce zici?

– Am suferit şi eu când am văzut rezultatele sub aşteptări. Eu mai sper să strângem rândurile şi să ne revenim. Decisiv va fi ce se va întâmpla în iarnă. Încă mai sper că ne putem salva.

 

 

Comentarii