CAMPANIE de vaccinare antirabică gratuită a animalelor din judeţul Iaşi

sâmbătă, 07 noiembrie 2015, 16:09
1 MIN
 CAMPANIE de vaccinare antirabică gratuită a animalelor din judeţul Iaşi

Medicii veterinari din județul Iași, desfășoară în această perioadă o amplă campanie de vaccinare a animalelor domestice. Aceasta este gratuită și foarte importantă nu doar pentru stare de sănătate a animalelor, dar și pentru prevenirea contractării de boli de către om. Campania este de vaccinare antirabică a câinilor și pisicilor care au stăpân.

“Desfășurăm în această perioadă, până în februarie 2016, o campanie de vaccinare antirabică. În fiecare an se face acest lucru. Este interzisă vaccinarea antirabică pentru un câine neidentificat. Nu poate fi vaccinat dacă nu este microcipat. Vaccinul antirabic și manopera sunt suportate de la bugetul statului, iar costul microcipului îl suportă proprietarul, asta este legea. Să microcipeze câinii pentru a putea fi vaccinați”, a declarat dr.Vasile Gaboran, director adjunct DSV Iași.

Doar câinii care au microcip vor putea fi vaccinați antirabic. Microcipul trebuie pus de proprietar și este contracost. Deținerea de câini care nu au microcip se sancționează contravențional cu amendă între 5000 lei-10.000 lei.

newspascani.com

Comentarii