Când mai marcheaza şi ei?

luni, 07 august 2017, 01:43
5 MIN
 Când mai marcheaza  şi ei?

  

CSM Politehnica Iaşi – CFR Cluj 0-2 (0-2), în etapa a IV-a a Ligii I de fotbal * CSM nu a profitat de jocul palid al oaspeţilor, nereuşind să-şi creeze vreo ocazie clară de gol. Lovitura de pedeapsă prin care s-a deschis scorul a suscitat controverse
 
 
 
CSM: Koşelev – Tiago, Frăsinescu, Cioinac, Sin – Qaka, Chelaru – Kizito (’61 – Pedro) , Platini (’57 – Bădic), Spătaru (’76 – Moldovan) – Cristea. Antrenor: Flavius Stoican.
CFR: Vâtcă – Manea, Mureşan, Vinicius, Camora – Hoban, Culio – Nouvier, Deac (’86 –  Rus), Păun (’61 – Nistor) – Vera (’66 – Omrani). Antrenor: Dan Petrescu.
Cartonaşe galbene: Sin (’17), Cristea (’25), Frăsinescu (’47) – Manea (’73), Nouvier (’82), Vâtcă (‘90^1).
Arbitri: Lucian   Rusandu; Laszlo Bucsi, Sebastian Stoianov.
 
0-1, min. 21: Culio a transformat un penalty acordat în urma unui duel între Platini şi Mureşan;
0-2, min. 33: Păun a executat scurt un corner de pe stânga, Deac a centrat, iar Hoban a reluat cu capul, de la 8 metri, de lângă Platini.
 
CSM a picat testul dat sâmbătă în faţa CFR Cluj. Deşi oaspeţii au avut o evoluţie modestă, departe de pretenţii, ieşenii nu au fost în stare să-şi creeze vreo ocazie cu adevărat importantă de gol şi să pună în pericol pronosticurile specialiştilor, care, în ciuda anunţurilor repetate ale ieşenilor de atacare a play-off-ului, dădeau drept cert succesul ardelenilor în Copou.
Iaşul a pâlpâit în start, însă Platini, Spătaru şi Kizito şi-au arătat limitele, atât în faza de construcţie, cât şi la finalizare. Primul a gafat flagrant şi pe fază defensivă, fiind vinovat la ambele goluri reuşite de CFR, care au apărut din nimic. Oaspeţii puteau închide chiar jocul până la pauză, însă Urko Vera a şutat pe direcţia lui Koşelev în minutul 41.
CSM nu şi-a revenit nici la pauză. În actul secund, gazdele nu au reuşit să dea nicio secundă iluzia că pot relansa partida, scriind cifra 0 în dreptul oportunităţilor de a marca şi a şuturilor pe poartă (!) şi 1 în dreptul cornerelor. CFR s-a mulţumit să conserve rezultatul şi să încerce câte o contră, la una dintre acestea, apărută după o gafă mare a lui Qaka, portarul gazdelor respingând şutul lui Culio (’67), golul marcat apoi de Deac, care a reluat în plasă, fiind anulat pe motiv de ofsaid.
Una peste alta, victorie lipsită de glorie a clujenilor în faţa unei echipe palide, care nu a reuşit să înscrie în patru meciuri, autogolul lui Feussi (Chiajna) salvând linia de clasament a moldovenilor.
 
Pancu s-a întors acasă
 
^ Înainte de meci, primarul Iaşului, Mihai Chirica, i-a oferit un tricou cu numărul 41 unuia dintre antrenorii secunzi ai CSM, Eugen Trică (fost principal la CFR), care a împlinit sâmbătă 41 de ani. ^ Faza din care oaspeţii au deschis scorul a suscitat mai multe controverse. După un corner de pe dreapta, Platini s-a complicat inutil în careu, într-o zonă periculoasă, a preluat prost, existând suspiciuni de henţ, a fost jenat de Mureşan, iar imediat l-a faultat pe fundaşul clujean. Foarte supăraţi, spectatorii ieşeni au scandat “Hoţii, hoţii!” la adresa arbitrilor, jucătorii şi antrenorii CSM au protestat vehement, iar Cioinac a ieşit la atac după meci spunând că “marele CFR avea probleme dacă nu era ajutată de cei trei muschetari”. Replica a venit de la Ciprian Deac: “Nu vreau să-i răspund acestui băiat. Nu ştiu dacă a fost penalty, însă nu-mi amintesc ca Iaşul să fi avut vreo ocazie”.  ^Ieşenii au cerut de două ori penalty, ambele cereri fiind refuzate. În minutul 17, Sin a fost chiar avertizat pentru simulare, iar în minutul 84, la un duel Deac – Pedro, Rusandu a lăsat jocul să continue. ^ Preşedintele CSM Poli, Adrian Ambrosie, a anunţat că sunt şanse mari ca astăzi să se parafeze semnarea contractului cu mijlocaşul Cătălin Ştefănescu. “Am ajuns la o înţelegere atât cu FCSB, cât şi cu jucătorul. Până nu este parafată oficial, nu putem spune că Ştefănescu este jucătorul nostru. Au mai fost situaţii în care transferurile erau ca şi aranjate, însă nu s-au materializat” a spus şeful executivului ieşean. Pentru a juca la Iaşi, Ştefănescu este de acord să renunţe la o treime din salariul de 4 500 de euro lunar pe care-l avea la FCSB. ^ La meci a asistat şi patronul Fotbal Hebdo, impresarul moldovean Arcadie Zaporojanu. ^ Cel mai valoros fotbalist crescut la Iaşi, Daniel Pancu, a fost prezent în Copou, alături de soţie. El a fost primit cu simpatie de fanii de la tribuna 0, care i-au transmis că îl aşteaptă acasă, pentru a relansa fotbalul ieşean. Şi antrenorul secund al oaspeţilor, fostul fundaş stânga al Politehnicii Iaşi, Valeriu Bordeanu, s-a bucurat de aprecieri din partea ieşenilor. ^ Ca şi la precedentul meci de pe teren propriu, cu Gaz Metan Mediaş, la casa arenei din Copou a fost aglomeraţie înaintea startului partidei, existând mulţi fani nemulţumiţi că a existat un singur punct de distribuţie a tichetelor de intrare. Oficialii clubului le-au transmis acestora să-şi achiziţioneze mai din timp bilete, accesul celor care au aveau deja tichete şi a abonaţilor fiind destul de rapid. Astfel, în ultima jumătate de oră dinaintea meciului, de la circa 1 000 de spectatori s-a ajuns la aproximativ 3 000. Circa 2 300 au intrat pe baza biletelor, aproximativ 600 sunt abonaţi, două treimi dintre aceştia plătind abonamentul, clubul emiţând şi câteva invitaţii. ^ Împlinirea a 100 de ani de la bătăliile de la Mărăşti, Mărăşeşti şi Oituz au fost punctate printr-o coregrafie specială de galeria gazdelor, care a fost extrem de activă.
 
 
 
Declaraţiile tehnicienilor
Flavius Stoican: “A câştigat echipa mai oportunistă, mai experimentată, după un meci echilibrat, în care am primit gol dintr-un penalty discutabil, care cred că a fost precedat de un fault şi o fază fixă. Este greu de revenit când joci cu o echipă foarte bună. N-a fost un joc spectaculos, n-am avut ocazii, însă cred că mergând pe aceeaşi linie, rezultatele vor veni”.
Dan Petrescu: “Sunt mulţumit de rezultat, nu şi de joc. Am început rău. Iaşul a jucat mai bine în prima repriză, a dominat, am intrat nemeritat cu 2-0 la pauză, când am spus că dacă nu ne revizuim atitudinea vom pierde. În repriza a doua am jucat mai bine şi am câştigat în faţa unei echipe care a jucat peste aşteptări şi cred că se va bate pentru play-off. Penaltiul a fost clar, a fost şi un henţ acolo”.
 
 
 
 

    

Comentarii