Justiţia a decis ceea ce şefii CJ nu au avut curaj să facă

Carmen Dorobăţ, obligată de instanţă să cedeze locul de manager de la Infecţioase

miercuri, 08 iulie 2015, 01:55
2 MIN
 Carmen Dorobăţ, obligată de instanţă să cedeze locul de manager de la Infecţioase

Curtea de Apel a menţinut decizia Tribunalului care îi interzice să fie la şefia Spitalului de Boli Infecţioase.

Intervenţia judecătorilor a făcut ca doctoriţa Carmen Dorobăţ să nu îşi mai exercite funcţia de manager al Spitalului de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva“ din Iaşi. Curtea de Apel Iaşi a menţinut, în cursul zilei de ieri, decizia luată în fond, prin care Tribunalul dispusese, pe 1 iulie, interdicţia exercitării funcţiei de mana­ger în ceea ce o priveşte pe Dorobăţ.

Potrivit unor surse juridice, procurorii Direcţiei Naţionale Antico­rupţie (DNA) au cerut modificarea controlului judiciar în cazul lui Carmen Dorobăţ după ce au descoperit indicii noi privind comiterea unor presupuse infracţiuni de către aceasta. De altfel, potrivit unui răspuns oferit de către DNA, Carmen Dorobăţ mai este cercetată într-un dosar aflat pe rolul anchetatorilor, acuzaţiile având legătură cu funcţia de manager pe care Dorobăţ a ocupat-o după ce a fost eliberată din arest la domiciliu.

Ea poate să ceară în perioada urmă­toare înlăturarea interdicţiei de a-şi exercita funcţia, însă doar instanţa poate decide dacă aceasta se va întoarce sau nu în fruntea unităţii spitaliceşti. Alături de soţul ei, Carmen Dorobăţ este judecată pentru luare de mită şi complicitate la această infracţiune după ce ar fi pretins şi primit, de la de 124 de studenţi ai Universităţii de Medicină şi Farmacie câte 100 de euro de fiecare pentru a-i promova la examene.

Comentarii