Casa Studenţilor, la împlinirea a 60 de ani, a inaugurat o sală cu numele regizorului Aurel Luca

sâmbătă, 04 noiembrie 2017, 02:50
2 MIN
 Casa Studenţilor, la împlinirea  a 60 de ani, a inaugurat o sală cu numele regizorului Aurel Luca

Evenimentele organizate de Casa de Cultură a Studenţilor din Iaşi (CCS) cu ocazia împlinirii a 60 de ani de activitate au început de ieri, prima manifestare cuprinsă în cadrul evenimentelor CCS60 fiind inaugurarea sălii Aurel Luca, fosta sală Ludic.

Înainte de inaugurare, în ca­drul conferinţei de deschidere a evenimentelor organizate de CCS, Bogdan Cruceanu, directorul Casei de Cultură a Studenţilor, a oferit premiul pentru câş­tigătorul concursului organizat de CCS. Astfel, Mihai-Adrian Andrei, student în anul III la Facultatea de Mecanică din cadrul TUIAŞI, va putea intra gratuit la toate evenimentele găzduite de CCS în perioada următoare, indiferent dacă sunt sau nu organizate de instituţia culturală. La conferinţa de deschidere au participat şi reprezentanţi ai ligilor studenţeşti din Iaşi, ligi care s-au implicat, de asemenea, în cadrul evenimentelor organizate cu ocazia împlinirii celor 60 de ani de acti­vitate ai CCS. Astfel, au participat reprezentanţi ai USR, ANOSR şi UNSR, care au vorbit despre importanţa Casei de Cultură pentru activităţile desfăşurate de organizaţiile studenţeşti.

După conferinţa de presă, în prezenţa soţiei regretatului regizor Aurel Luca, a avut loc inaugurarea Sălii Aurel Luca şi a colţului dedicat activităţii acestuia. De asemenea, a fost amenajată o vitrină cu numeroasele trofee obţinute de către Aurel Luca şi de către trupa de teatru Ludic. În loc de un moment de recu­legere, membrii trupei Ludic au aplaudat pentru întreaga carieră şi activitate a maestrului.  Evenimentele CCS 60 vor continua şi astăzi. Duminică, printre cele mai importante evenimente se numără Concertul Trupei Vama şi spectacolul şi jocul de lumini laser de la CCS Iaşi. Luni va avea loc spectacolul Folcloric „Doina Carpa­ţilor“.

 

 

Comentarii