Cătălin Ivan (PSD) scrie din nou publicaţiei britanice Daily Express

vineri, 15 noiembrie 2013, 14:29
2 MIN
 Cătălin Ivan (PSD) scrie din nou publicaţiei britanice Daily Express

Europarlamentarul Cătălin Ivan a trimis o a doua scrisoare către Daily Express, citând trei studii din Marea Britanie şi România care arată că "britanicii nu se vor confrunta cu un aflux puternic de imigranţi odată cu liberalizarea pieţei muncii" şi că şirul de articole ale acestei publicaţii se bazează "doar pe ipoteze false şi scenarii forţate" şi "exploatează sentimente anti-imigraţie în scopuri proprii".

Liderul delegaţiei române a grupului S&D din Parlamentul European susţine că, dacă publicaţia Daily Express alege să promoveze ‘o imagine alarmantă şi intenţionat denaturată cu privire la efectele liberalizării pieţei muncii’, întreaga Uniune Europeană are de suferit, informează un comunicat remis de PSD vineri AGERPRES.

Purtătorul de cuvânt al PSD transmite cotidianului britanic că, potrivit unei analize BBC, doar 1% dintre români s-au interesat de un loc de muncă în Marea Britanie în 2013 sau 2014. Europarlamentarul mai subliniază că Marea Britanie este pe locul patru în ceea ce priveşte destinaţiile preferate de românii dispuşi să lucreze în străinătate, doar 0,6% dintre cei chestionaţi indicând această ţară.

Celor două studii li se adaugă un raport publicat în această lună de Confederaţia Industriei Britanice (CBI), care arată că în Marea Britanie ‘există dovezi semnificative potrivit cărora, mai degrabă decât să dăuneze din punct de vedere economic populaţiei, imigranţii adaugă la potenţialul productiv şi la nivelul cererii într-o economie, crescând astfel PIB-ul pe termen lung’, subliniază sursa citată.

Totodată, potrivit raportului CBI, ‘63% dintre membrii Confederaţiei Industriei Britanice au susţinut că libera circulaţie a forţei de muncă în cadrul UE a fost benefică pentru afacerile lor, în timp ce doar 1% au afirmat că a avut un impact negativ’.

În final, Cătălin Ivan solicită încă o dată publicaţiei Daily Express să "înceteze" campania împotriva imigranţilor români. (Agerpres)

Comentarii