Caz șocant de fratricid: Și-a ucis fratele cu securea, apoi s-a uitat la televizor

sâmbătă, 20 aprilie 2013, 10:47
2 MIN
 Caz șocant de fratricid: Și-a ucis fratele cu securea, apoi s-a uitat la televizor

Un bărbat de 64 de ani din Lunca Cetăţuii este protagonistul unui caz demn de filmele de groază. Gelu Lungu este cercetat pentru omor deosebit de grav după ce şi-a ucis în mod violent fratele de pe mamă. El a fost arestat vineri pentru 29 de zile, după ce, imediat după comiterea faptei a fost internat la Spitalul de Psihiatrie Socola.
Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunal, cei care instrumentează cazul, Gelu Lungu a fost eliberat con­diţionat din puşcărie în octombrie 2012, după ce a fost condamnat la nouă ani de închisoare pentru tentativă la omor deosebit de grav. Imediat după eliberare, Lungu a mers să locuiască la un bărbat din Lunca Cetăţuii pe nume Mihai B. În aceeaşi localitate îşi ducea veacul şi fratele agresorului, Ioan Achiţei. Cei doi se certau mai tot timpul, cel mai des din cauza moştenirii unei case părinteşti. Pe 2 aprilie, cei doi fraţi au mers împreună la un bar unde au consumat băuturi alcoolice. Ulterior, ei au decis de comun acord să meargă în casa lui Mihai B. Acolo au început să se certe ca la uşa cortului, iar Gelu Lungu a pus mâna pe o secure şi i-a sfârtecat capul fratelui său. L-a lovit de mai multe ori după care a pus o pătură pe trupul victimei „pentru a nu o mai vedea cum se zbate“, după cum se menţionează în rechizitoriu.
După ce şi-a ucis fratele, Lungu s-a aşezat în pat, s-a uitat la televizor o bu­cată de vreme după care s-a culcat. A dor­mit toată noap­tea cu trupul neîn­sufleţit al victimei în mijlocul camerei. „A doua zi, suspectul a mers singur la Poliţie şi s-a predat“, a spus Carmina Pascal, procuror-şef al Parchetului de pe lângă Tribunal.

Comentarii