Ce a făcut Gică Popescu în închisoare. De la „Iniţiere IT” la „Lăudaţi pe Domnul”

luni, 05 octombrie 2015, 17:53
2 MIN
 Ce a făcut Gică Popescu în închisoare. De la „Iniţiere IT” la „Lăudaţi pe Domnul”

În dosarul de susţinere a eliberării condiţionate a lui Gică Popescu, membrii comisiei constituite la Penitenciarul Jilava arată că fostul căpitan al naţionalei a participat la mai multe activităţi artistice şi religioase, între modulele alese de acesta figurând Programul "Biserica Ortodoxă Română", "Forţă şi culturism" sau "Cuvântul care zideşte". 

Cererea lui Gică Popescu de eliberare condiţionată a fost susţinută de o comisie a Penitenciarului Jilava, care şi-a susţinut demersul într-un dosar trimis magistraţilor de la Judecătoria Sectorului 4.
 
În caracterizarea de la dosar se mai arată faptul că Gheorghe Popescu a elaborat și publicat patru lucrări ştiinţifice, în perioada septembrie 2014 — martie 2015, însă nu sunt amintite și titlurile acestor cărți.
 
Tot la caracterizare se precizează că Gheorghe Popescu a participat la Penitenciarele din Jilava și Rahova la mai multe activități artistice, educative și religioase, respectiv concursuri tematice, dezbateri, redactare reviste, cenacluri literare, modulele: "Iniţiere IT", "Marii imperii", "Educație economică", "Literatură română", dar și programe: "Educație prin sport", "Cuvântul care zideşte", "Lăudați pe Domnul", Programul "Biserica Ortodoxă Română", "Forţă şi culturism", scrie romaniatv.net.
 
Comisia de la Penitenciarul Jilava arată că Gheorghe Popescu mai are o condamnare de 1.137 de zile, din care a executat efectiv 570 de zile, la care se adaugă 211 zile calculate ca urmare a muncii prestate în detenție, astfel încât el a îndeplinit fracția de 2/3 din pedeapsă necesară pentru eliberarea condiționată.
 
"Am respectat decizia instanței, doresc să fiu folositor societății și să fiu alături de familia mea", a declarat Gheorghe Popescu în sala de judecată.
 
 

Comentarii