Ce este un primer şi cum se foloseşte acesta corect în machiaj

marți, 26 august 2014, 14:44
2 MIN
 Ce este un primer şi cum se foloseşte acesta corect în machiaj

Orice fată trebuie să ştie ce este un primer şi cum se foloseşte acesta în machiaj!

Pe scurt, primer-ul este o bază pentru machiaj, o cremă sau loţiune care se aplică înaintea altor produse cosmetice pentru a îmbunătăţi acoperirea acestora şi pentru a le face să reziste mai mult timp.

Există mai multe tipuri de primer: pentru toată faţa, pentru ochi, pentru buze sau chiar pentru gene. În mare, fiecare funcţionează cam la fel, însă există mici diferenţe.

Primer-ul pentru faţă funcţionează şi ca o cremă hidratantă, însă face mai mult de atât: netezeşte tenul, reglează producţia de sebum şi corectează micile imprefecţiuni ale tenului. La fel ca atunci când cumperi fond de ten sau corector, şi în cazul primer-ului trebuie să ţii cont de tipul tău de piele (normală, uscată sau grasă). Produsul se aplică într-o cantitate foarte mică, cât o boabă de mazăre, cu o pensulă de machiaj, un bureţel sau chiar cu degetele – important este să fie aplicat uniform.

Primer-ul pentru ochi este asemănător, însă este creat special pentru această zonă. Acesta uniformizează zona pleoapei, reduce producţia de sebum, intensifică nuanţa fardului şi, nu în ultimul rând, îmbunătăţeşte longevitatea acestuia.

Cât despre primer-ul pentru gene, acesta este de regulă transparent şi promite să îngroaşe sau lungească genele înainte de aplicarea rimelului. De asemenea, ajută rimelul să rămână pe gene, fără să se întindă. Unele firme pretind şi că produsul îmbunătăţeşte starea genelor.

Şi a mai rămas primer-ul pentru buze, care ajută buzele să fie pregătite pentru ruj, lip gloss sau lipstain: acestea devin mai netede, iar culoarea se păstrează mai mult timp. Ţine minte: este recomandat să exfoliezi buzele înainte de aplicarea primer-ului, pentru cele mai bune rezultate.

cosmopolitan.ro

 

 

Comentarii