Ce face acest polițist iesean din imagine? Fură sau face provizii?

miercuri, 17 august 2016, 02:01
2 MIN
 Ce face acest polițist iesean din imagine? Fură sau face provizii?

O fotografie surprinsă la o benzinărie din zona Păcurari a „inflamat“ reţelele sociale 

Un poliţist ieşean care alimentează cu carburant maşina de serviciu la o benzinărie din Păcurari a „aprins“ internetul. În fotografia făcută de un şofer care trecea prin zonă se poate observa maşina de Poliţie, inscrip­ţionată ca atare, oprită la un stand, iar poliţistul alimentează autoturismul într-un mod neobişnuit. Acesta a deschis portiera din spate, cel mai probabil pentru a „masca“ faptul că umple un recipient aflat în interiorul maşinii, şi nu rezervorul autoturismului.

Părerile internauţilor ieşeni sunt împărţite: dacă majoritatea blamează poliţistul că ar fura combustibil, unii sunt de părere că poliţistul îşi face provizii pentru zile negre, alţii că alimentează pentru alţi colegi, în eventualitatea în care poliţistul lucrează la un post de poliţie din mediul rural. „Nu sunt în pană de combustibil. Autospe­cialele MAI primesc o cotă lunară de carburant, aproximativ 100 – 150 de litri, dar cantitatea este alocată pe tranşe de câte 20, 30 de litri. La o secţie sunt mai multe autospeciale, secţii care pot fi la ţară unde nu sunt staţii peco, motiv pentru care merge o singură maşină şi alimentează pentru altele. Nu fură nimeni acei 20 de litri amărâţi“, este de părere un ieşean.

Autoturismul de poliţie fotografiat de ieşean şi postat pe internet are numărul de înmatriculare MAI 39154, fotografia fiind de la benzinăria Lukoil Păcurari. Jurnaliştii „Ziarului de Iaşi“ s-au interesat la Poliţie de acest fapt, iar reprezentanţii IPJ ne-au precizat că „au fost dispuse cercetări“. „În acest caz au început cercetări pentru a se stabili situaţia de fapt. Dacă în acest caz se dovedeşte că a fost încălcată legea, vor fi luate măsuri disciplinare. Astăzi nu se ştia cu certitudine încă de la ce secţie sau post de poliţie aparţine maşina, însă colegii mei bănuiesc că ar fi de la poliţia din mediul rural. Zilele următoare vom şti cu certitudine“, a spus Anca Vîjiac, din cadrul Poliţiei Iaşi.

Comentarii