Cel mai căutat escroc din sudul ţării, prins la Iaşi. Se ascundea de şapte ani

joi, 07 mai 2015, 01:51
2 MIN
 Cel mai căutat escroc din sudul ţării, prins la Iaşi. Se ascundea de şapte ani

Poliţiştii ieşeni au dat “lovitura” prinzându-l zilele trecute pe cel mai căutat escroc din sudul ţării. Aurel Nicolae Oană era căutat în Călăraşi dar şi în toată ţara de circa şapte ani.

Acesta a fost condamnat de cinci ori la ani grei de închisoare pentru înşelăciuni, însă de fiecare dată a scăpat de zeghe. Zilele trecute a fost prins de poliţiştii de la Secţia 4 Tătăraşi în timpul unei patrulări şi unul dintre poliţişti l-a luat la întrebări, apoi a fost luat pe sus şi dus la audieri la secţie. El a fost recunoscut după fotografie.

La ora 13.55, poliţiştii de la Secţia 4 l-au depistat şi reţinut pe O.N., de 43 de ani, care poseda cinci mandate de executare a unor pedepse privative de libertate. Este vorba despre două pedepse a câte cinci ani de închisoare, una de 13 ani şi încă una de 12 ani, pentru infracţiuni de înşelătorie. Acesta figura ca urmărit internaţional din luna martie 2012 şi a fost dat în urmărire naţională din 2007”, a precizat Anca Vîjiac, purtător de cuvânt al Poliţiei.

Oană este un escroc înnăscut, înşelând firme din toată ţara. El este absolvent al Şcolii de Maiştri Militari Constanţa, dar nu a fost angajat niciodată, ocupându-se cu înşelătorii. Prin 1995 escrocul a adunat buletine de la persoane fără adăpost din Călăraşi, cu ajutorul cărora înşela firmele.

El lipea poza lui pe buletine, apoi mergea la depozite de marfă, unde ridica tone de marfă şi plătea cu file CEC fără acoperire. Acesta a reuşit să fure bunuri şi dintr-un hypermarket din Călăraşi, iar Combinatului Siderurgic Hunedoara a reuşit să-i provoace o pagubă de 600.000 de lei, tot prin achiziţii de marfă “plătite” cu file CEC fără să aibă vreun ban în conturi.

 

 

 

Comentarii