Cel mai mare haos din Iaşi: zona Bucşinescu. Locul unde nu există niciun management al traficului

sâmbătă, 19 decembrie 2015, 02:59
3 MIN
 Cel mai mare haos din Iaşi: zona Bucşinescu. Locul unde nu există niciun management al traficului

Trecerea prin intersecţia din Bucşinescu, la ore de vârf, a devenit o chestiune de mare tenacitate. Între Hotel Europa şi Tudor se poate face 25 de minute

Sistemul de management al traficului stârneşte noi proteste din partea şoferilor. În ultimele zile au fost puse în funcţiune noi semafoare, fără ca opinia publică să fie anunţată de către primărie sau de antreprenorul general al lucrării, UTI Group. O problema majoră este în Bucşinescu, unde a fost pus în funcţiune semaforul de la trecerea de pietoni din zona staţiei de tramvai, înainte de a intra în intersecţie dinspre Elena Doamna. „Haideţi să facem o petiţie să scoată tâmpenia asta de semafor din Bucşinescu. Cel mai tâmpit semafor din Iaşi. În loc să stai două minute la coadă, acum se stă 20 de minute. Pe lângă asta, au făcut incompetenţii şi cu ocolirea refugiului, cu toate că acum nimeni nu mai respectă acest lucru!”, a scris un ieşean pe Facebook.

Problemele din Bucşinescu au fost confirmate şi de către alţi ieşeni care au publicat comentarii. În schimb, unii şoferi au opinat că aglomeraţia din intersecţie este din cauza aglomeraţiei de sărbători. „Eu nu am stat niciodată mult ca să ajung în intersecţie de pe Smârdan. Chiar şi la ore de vârf, când era aglomerat, tot se găsea o portiţă ca să trec. În schimb, acum mă plictisesc aşteptând la coadă pe Elena Doamna pentru a ajunge în Bucşinescu”, a spus un alt şofer.

Culmea este că ieri, în jurul orei 13.30, se lucra la semaforul din Bucşinescu, acesta fiind lăsat pe galben intermitent. În aceste condiţii intersecţia era blocată, pur şi simplu, de maşinile care intrau din cinci direcţii. Distanţa între Hotel Europa şi Spitalul Sf. Maria sau Tudor se făcea în 20-25 de minute. Coada dinspre Tătăraşi ajungea până în dreptul magazinului Lidl.

O altă zonă unde şoferii protestează împotriva noilor reguli de semaforizare este Moara de Foc. De câteva zile, a fost scos semaforul pe verde intermitent dinspre capăt Canta spre pasajul Băncilă. „Acum se face coadă la semafor până la celălalt semafor de la bariera BJATM. Poate în unele intersecţii sunt bune aceste semafoare inteligente, dar nu în toate”, a menţionat un ieşean.

Până ieri după-amiază, ultimele informaţii date publicităţii de primărie constau în faptul că sistemul de management al traficului este finalizat, dar că acesta va fi pus în funcţiune treptat începând cu 4 ianuarie, procedura fiind estimată la 45 de zile. „Este dreptul cetăţenilor de a depune petiţii, ei sunt beneficiarii direcţi ai modului în care firma UTI implementează sistemul de management de trafic. Chiar dorim ca aceşti cetăţeni să depună astfel de obiecţiuni, iar noi să le aducem la cunoştinţă celor care implementează proiectul şi să luăm o decizie în cunoştinţă de cauză astfel încât cetăţenii să fie mulţumiţi asupra modului în care se implementează sistemul de management de trafic”, a comentat purtătorul de cuvânt al Primăriei, Sebastian Buraga.

Comentarii