Cele mai bizare lucruri pe care medicii le-au scos din nasurile oamenilor

joi, 18 decembrie 2014, 09:16
2 MIN
 Cele mai bizare lucruri pe care medicii le-au scos din nasurile oamenilor

O lipitoare de peste 7,6 centimetri, un beţişor chinezesc, o jucărie LEGO, 50 de larve de muşte şi un dinte sunt cele mai neobişnuite lucruri pe care medicii le-au găsit în cavitatea nazală a diferiţilor oameni.

Cele mai neobişnuite lucruri pe care medicii le-au găsit în nasurile oamenilor:

O lipitoare de peste 7,6 centimetri. Asta au găsit medicii în nasul unei tinere de 24 de ani din Scoţia. Daniela Liverani spune că primele simptome că ceva ar fi în neregulă cu nasul ei au apărut în timp ce era în vacanţă în Vietnam. În ultimele două săptămâni pe care le-a petrecut acolo a început să îi curgă sânge din nas. În momentul în care s-a întors acasă, sângerările au încetat, astfel că a renunţat la a se duce la medic şi a vedea ce este în neregulă cu ea. Asta până într-o zi, când s-a uitat în nas în oglindă şi a văzut o vietate care se mişca în sus şi în jos. Astfel, a ajuns la medic, iar după o jumătate de oră cadrele medicale au reuşit să îi scoată din nas o lipitoare lungă de 7,6 centimetri.

● Un copil de doi ani, din China, a fost adus de urgenţă la spital de tatăl său după ce şi-a băgat în nas un beţişor chinezesc. Îi curgea sânge din nas din abundenţă, iar medicii au decis să îi facă o serie de analize pentru a vedea cât de adânc era intros beţişorul. Rezultatele au arătat că acesta era atât de adânc băgat în nas, încât i-a pătruns trei centimetri în creier. În aceste condiţii, medicii au decis să îl bage pe puşti în sala de operaţie, pentru că beţişorul putea să îi atingă diverşi nervi şi să îi afecteze activitatea cerebrală. Din fericire, copilul a supravieţuit operaţiei, iar beţişorul nu i-a afectat activitatea cerebrală.

● Isaak Lasson, un copil de şase ani din statul american Utah, a stat timp de trei ani cu o piesă de LEGO în nas. Copilul dormea cu gura deschisă pentru că nu putea respira corespunzător. Părinţii au presupus că cel mic avea probleme cu sinusurile, dar la un consult mai atent s-a constatat că în cavitatea nazală a copilului se afla o piesă mică de LEGO. După ce a fost scoasă jucăria din nasul copilului, părinţii au declarat presei locale că Issak doarme profund, este mai energic şi mănâncă bine.

gandul.info

 

Comentarii