De Business

Punem punctul pe știi

Cele mai multe posturi în străinătate prin EURES sunt în agricultură

joi, 07 ianuarie 2016, 02:50
2 MIN
 Cele mai multe posturi în străinătate prin EURES sunt în agricultură

Ieşenii interesaţi să se angajeze în străinătate au la dispoziţie aproape 2.166 de locuri de muncă prin reţeaua EURES. La începutul acestui an, cele mai multe oportunităţi de angajare prin acest program sunt în Spania, Portugalia şi Danemarca unde se caută muncitori necalificaţi în agricultură, factori poştali şi personal medical. 

Cele mai multe poziţii vacante, 800 la număr, sunt pentru muncitori necalificaţi în agricultură în Spania. Persoanele selectate vor fi remunerate cu 40 euro brut pe zi, iar pentru a aplica, ieşenii interesaţi trebuie să se adreseze consilierului EURES din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Iaşi (AJOFM).Posturile sunt disponibile începând de luna aceasta, iar din remuneraţia va fi plătită la fiecare două săptămâni, potrivit informaţiilor transmise într-un comunicat de AJOFM. Totodată, conform aceluiaşi anunţ, angajaţii trebuie să achite 2% impozit pe venit şi 113 euro asigurare socială. Dosarul pentru înregistrarea în baza de date va conţine cererea tip (se completează la sediul AJOFM), cazier judiciar valabil, adeverinţă medicală cu menţiunea „apt pentru muncă”, copie după actul de studii, respectiv un CV în limba română.

De asemenea, ieşenii care sunt în căutarea unui loc de muncă în Portugalia au la dispoziţie 400 de posturi în agricultură, la cules de zmeură. Pentru ocuparea posturilor vacante sunt solicitate persoane care au aptitudini fizice, capacitate de a munci, fără antecedente penale, cu experienţă în agricultură (muncă în sere sau în agricultură) şi cu disponibilitate pentru muncă sezonieră, între 2 şi 3 luni. Locuri de muncă se mai pot găsi în Danemarca (430) Marea Britanie (390), Germania (111), Slovacia (30) şi alte ţări, iar informaţii suplimentare se pot obţine la AJOFM Iaşi – telefon 0232.254.578 sau la sediul agenţiei din str. Cucu, nr.1. 

 

 

Comentarii