Celtic şi Sevilla, aproape de grupe

vineri, 18 august 2017, 01:43
2 MIN
 Celtic şi Sevilla, aproape de grupe

 

Ultimele rezultate din play-off-ul Ligii Campionilor. Real a câştigat şi Supercupa Spaniei
 
 
* Celtic Glasgow a făcut un pas mare spre grupele Ligii Campionilor la fotbal, miercuri, după ce a surclasat echipa kazahă  FC Astana cu scorul de 5-0, pe teren propriu, în prima manşă din play-off, într-un meci arbitrat de românul Ovidiu Haţegan, ajutat la linii de Octavian Şovre şi Sebastian Gheorghe. Două dintre goluri au fost marcate de jucătorii echipei oaspete, în propria poartă, primul, înscris în min. 32 de Postnikov şi ultimul semnat de Şitov (’88). Între cele două repere, scoţienii au marcat prin Sinclair (’42, ’60) şi Forrest (’79).  Tot miercuri, Napoli, cu Vlad Chiricheş rezervă, a învins OGC Nice, scor 2-0, într-un meci în care de la echipa franceză au fost eliminaţi Koziello şi Plea, în minutul 79.  Belgianul Mertens a deschis scorul în min. 13, iar Jorginho a marcat din penalty (’70). Rijeka, la care Florentin Matei a fost rezervă, a pierdut cu 1-2 partida cu Olympiakos Pireu, meci în care de la echipa românului a fost eliminat Zuta, în minutul 83. Echipa croată a marcat prima, chiar înainte de pauză (Heber), Odjidja a egalat în min.66, iar în minutele adiţionale Romao a adus victoria grecilor. În fine, în Israel, Hapoel Be’er Sheva a învins cu 2-1 formaţia slovenă Maribor. La două minute după ce Tavares a deschis scorul pentru oaspeţi (’10), fostul atacant de la “U” Cluj, Tony Nwakaeme a egalat, iar Tzedek a înscris din penalty în prelungirile primului act. 
* Real Madrid a învins, ieri pe teren propriu, cu scorul de 2-0 (2-0), pe FC Barcelona, în manşa a doua a Supercupei Spaniei şi a câştigat pentru a zecea oară trofeul.  Golurile au fost macate Asensio, în minutul 4, şi Benzema, în minutul 39. La gazde nu a evoluat Cristiano Ronaldo, suspendat. Real Madrid şi-a trecut în palmares al doilea trofeu din această vară, după Supercupa Europei, acesta fiind totodată al şaptelea trofeu câştigat sub conducerea antrenorului Zinédine Zidane (din ianuarie 2016) din nouă posibile.  Madrilenii au dominat meciul, mai ales în prima repriză, în faţa unei echipe aflate în criză. Real a ajuns la 69 de meciuri oficiale consecutive sub comanda lui Zidane în care a marcat cel puţin un gol pe meci.
Lipsit de ”dirijorul” Iniesta, antrenorul catalanilor, Ernesto Valverde a trimis pe teren o echipă cu cinci mijlocaşi şi doi atacanţi, Luis Suarez şi Lionel Messi. Argentinianul nu a reuşit decât o singură dată să penetreze apărarea adversă, însă a tras în bara transversală din unghi ‘52). Uruguayanul Suarez a găsit şi el poarta, cu o lovitură de cap (‘70), dar mingea a lovit stâlpul porţii madrilene.

 

Comentarii